Izvor: Blic, 12.Apr.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik ruskom arhitekti Krasnovu u parku Manjež

Spomenik čuvenom ruskom arhitekti Nikolaju Krasnovu krasiće beogradski park Manjež, a napraviće ga ruski vajar Sergej Nikitin.

Ideja je da  spomenik bude postavljen za vreme održavanja "Dana Moskve u Beogradu", a tim povodom sastali su se danas u Starom dvoru gradonačelnik Beograda Siniša Mali i poznati ruski vajar. Sastanku su prisustvovali i glavni urbanista Milutin Folić, sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević i predsednica Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jasmina Mitrović Marić.

- Naša je dužnost da je da mu se odužimo na prigodan način, jer je Beograđanima ostavio neke od najlepših zgrada u gradu, građene između dva rata - istakao je Siniša Mali.

Inače, ruski arhitekta Nikolaj Petrovič Krasnov gradio je brojne objekte u Beogradu kao što su zgrada Vlada Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, pilone. Radio je i na unutrašnjem uređenju i detaljima fasade Skupštine Srbije, a projektovao je i zgradu Arhiva Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.