Spas od vrelih noći na gradskim bazenima

Izvor: Studio B, 09.Jul.2012, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spas od vrelih noći na gradskim bazenima

Veliki broj sugrađana spas od visokih temperatura, koje se danima ne spuštaju ispod 35 stepeni Celzijusovih, svakodnevno nalazi na gradskim bazenima, zbog čega su pojedini uveli i noćno kupanje.

Sportski centar „Olimp", posle kompletne rekonstrukcije, beleži rekordnu posetu, posebno ovih toplih dana, ističu za Beoinfo iz tog centra. Svakodnevno se, kako navode, na otvorenim bazenima (olimpijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << , dva za neplivače i jedan za decu) okuplja oko 2.000 građana.

Kako se temperatura vazduha i noću ne spušta ispod 30 stepeni, veliki broj Beograđana posećuje „Olimp" i u terminu za noćno kupanje. Svake noći, od 21 do 24 sata, na najpoznatije zvezdarsko kupalište dođe između 300 do 500 sugrađana kako bi se osvežili, ali i zabavili uz muziku i piće iz bazenskog restorana, ističu organizatori. Cena karte za noćno kupanje je 400 dinara, dok dnevna karta košta 250 dinara.

Pored „Olimpa" noćno kupanje je, uz sve mere bezbednosti, omogućeno Beograđanima i na bazenima sportskog centra „Tašmajdan".

- Mi smo prvi u gradu uveli taj vid rekreacije i opuštanja za naše korisnike, omogućivši im da plivaju u olimpijskom bazenu ili se samo brčkaju u dečjem - istakao je direktor Sportskog centra „Tašmajdan" Marko Pavlović.

On je za Beoinfo podsetio da se s tim programom krenulo pre nekoliko godina, prvo u dane vikenda, kasnije i onim danima kada je visoka temperatura vazduha, da bi od ove godine, zbog izuzetno vrućeg leta, noćno kupanje bilo organizovano svakog dana, u terminu od 20.30 do 23 sata.

- Od ove godine beležimo veliku zainteresovanost građana za taj termin. Ranije je prodavano oko 50 karata, dok ovih julskih noći u proseku dolazi od 400 do 500 kupača - istakao je Pavlović.

On je precizirao da je cena karte 400 dinara, u nju je uključena jedna konzumacija i mogućnost besplatnog korišćenja ležaljki.

- Pored atraktivne muzike i podvodnog osvetljenja, kupači mogu da uživaju i u letnjim fitnes programima, koji se na bazenima „Taša" održavaju u noćnim terminima - zaključio je sagovornik Beoinfa.

 

 
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spas od vrelih noći na gradskim bazenima

Izvor: Glas javnosti, 09.Jul.2012

Veliki broj sugrađana spas od visokih temperatura, koje se danima ne spuštaju ispod 35 stepeni Celzijusovih,  svakodnevno nalazi na gradskim bazenima, zbog čega su pojedini uveli i noćno kupanje...Sportski centar „Olimp”, posle kompletne rekonstrukcije, beleži rekordnu posetu, posebno ovih...

Nastavak na Glas javnosti...

Spas od vrelih noći na gradskim bazenima

Izvor: DANuBeogradu.rs, 09.Jul.2012

Veliki broj sugrađana spas od visokih temperatura, koje se danima ne spuštaju ispod 35 stepeni Celzijusovih, svakodnevno nalazi na gradskim bazenima, zbog čega su pojedini uveli i noćno kupanje. Sportski centar “Olimp”, posle kompletne rekonstrukcije, beleži rekordnu posetu, posebno ovih toplih...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.