Snimljen film Beogradska oaza

Izvor: Studio B, 10.Nov.2012, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimljen film "Beogradska oaza"

Autor kultnog dokumentarnog filma "Poslednja oaza", Petar Lalović snimio je novi film "Beogradska oaza" o Velikom ratnom ostrvu.

Podršku ovom filmu dala je i naša kuća. Montažu filma potpisuje naš kolega Gavro Dešić, i postprodukcija Beogradske oaze rađena je na Studiju B.

Koliko nas koji živimo u Beogradu pojma nema kakvu oazu netaknutog i retkog biljnog i životinjskog sveta diše i živi na Velikom ratnom ostrvu, kakvu neprocenjivo važnu fabriku kiseonika >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << imamo nadomak centra grada. Autor kultnih dokumentaraca o 13. prasetu Giletu u Poslednjoj oazi, Svet koji nestaje i Ptice koje ne polete uz koje su odrastale generacije, Petar Lalović snimio je novi eko-film o beogradskoj, a nacionalnoj geografiji. Velikom ratnom ostrvu. To je njegov apel kaže da sačuvamo blago koje imamo.  

Jeste li znali da na Velikom ratnom ostrvu zimuje oko hiljadu ptica iz Skandinavije, a raskošna vegetacija i velike vodene površina omogućavaju da se tu hrani, gnezdi i razmnožava veći broj ptica kao što su patka pupčanica, crna patka, žuta pliska, mali gnjurac, žuta caplja i brojne retke vrste, poput utve zlatokrile. Zato što sve to treba da znamo i negujemo Film „Beogradska oaza" snimljen je uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda.

Kao što su generacije dece širom Srbije odrastale uz 13. prase Gileta u laliovićevoj Poslednjoj oazi, i tako sa prirodom vrlo lako i prirodno bile na Ti, Beogradsku oazu voleće zasigurno neki novi klinci. Podršku ovom filmu dala je i naša kuća- Montažu filma potpisuje naš kolega Gavro Dešić, i postprodukcija Beogradske oaze rađena je na Studiju B.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.