Sneg pada, lopate u ruke!

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg pada, lopate u ruke!

Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove apeluje na Beograđane da očiste sneg ispred svojih zgrada i sa drugih javnih površina, u suprotnom sledi kazna od 2.500 do 500 000 dinara.

Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove apelovao je danas na Beograđane da očiste sneg ispred svojih zgrada i sa drugih javnih površina za koje su odgovorni i upozorio ih da će, ako to ne učine, morati da plate kaznu od 2.500 do 500.000 dinara, saopštila je Gradska uprava. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Odlukom o održavanju grada u zimskom periodu propisano je da su za čišćenje snega sa javnih površina odgovorna fizička i pravna lica kojima su te površine poverene na korišćenje.

Za preduzeća i pravna lica koja ne očiste sneg i led propisana je kazna od 5.000 do 500.000 dinara, preduzetnicima sledi kazna od 10.000 dinara, a gradjanima 2.500 dinara.

Osim gradjana, čišćenje snega je u nadležnosti javnih komunalnih preduzeća, pa će "Beograd-put", dva do četiri sata po prestanku padavina, uklanjati sneg i led u ulicama prvog prioriteta , a zatim na red dolaze i ulice drugog prioriteta.

JKP "Gradska čistoća” čisti sneg i led sa pešačkih zona i prelaza, javnih stepeništa, prolaza i uličnih slivnika, dok je "Zelenilo - Beograd" zaduženo za održavanje pešačkih staza u parkovima.

"Parking servis" uklanja sneg sa javnih parkirališta po prioritetima, "Beogradski vodovod i kanalizacija" čisti slivnike, a "Pogrebne usluge" zadužene su za staze na grobljima, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZA ONE KOJI NE ČISTE SNEG PRETI KAZNA

Izvor: Kurir, 22.Feb.2011

BEOGRAD - Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove apelovao je na Beograđane da očiste sneg ispred svojih zgrada i sa drugih javnih površina za koje su odgovorni i upozorio ih da će, ako to ne učine, morati da plate kaznu od 2.500 do 500.000 dinara...Odlukom o održavanju grada u zimskom periodu...

Nastavak na Kurir...

Svi obavezni da čiste sneg

Izvor: Glas javnosti, 23.Feb.2011, 09:07

BEOGRAD - Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove apelovao je na Beograđane da očiste sneg ispred svojih zgrada i sa drugih javnih površina za koje su odgovorni i upozorio ih da će, ako to ne učine, morati da plate kaznu od 2.500 do 500.000 dinara, saopštila je Gradska uprava...Odlukom o održavanju...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.