Smanjen broj povređene dece u blizini škola

Izvor: Press, 07.Sep.2010, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjen broj povređene dece u blizini škola

Gradski sekretar za saobraćaj Dragoljub Đakonović istakao je juče da je proteklih godina znatno smanjen broj dece povređene u saobraćajnim udesima u blizini škola. U periodu od 2002. do 2009. godine nastradalo je dva đaka. - Predškolske ustanove i škole su obavezne da sa decom obrađuju poglavlja koja se tiču saobraćaja. Želimo da im prenesemo znanje koje će doprineti njihovoj maksimalnoj bezbednosti, kako njihovi životi ne bi bili ugroženi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ne samo u školskoj zoni već i šire - izjavio je Đakonović.On je dodao da nastavnici moraju ozbiljno da shvate Saobraćajni bukvar, koji Sekretarijat već drugu godinu zaredom poklanja osnovcima, i da ga pažljivo studiraju. Reč je o značajnim lekcijama, kroz koje se deci na ilustrativan način pokazuje šta ne smeju da rade kada su u saobraćaju.
- Đaci su, takođe, odgovorni učesnici u saobraćaju. Učimo ih da ne smeju da pretrčavaju ulicu i preskaču zaštitnu ogradu, da budu oprezni kada idu po loptu koja se otkotrljala na ulicu, kao i kako se ide trotoarom ili prelazi raskrsnica - istakao je Đakonović.
Prema njegovim rečima, Sekretarijat za saobraćaj će krajem godine posetiti škole kako bi proverio da li su usvojeni i naučeni saveti navedeni u bukvaru.
- Podelićemo testove na osnovu čega ćemo znati da li se zaista učilo i, onima koji polože, podelićemo pešačke dozvole - rekao je Đakonović.   

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.