Slušanje muzike po želji građana

Izvor: Blic, 20.Mar.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slušanje muzike po želji građana

Beograđani koji svakodnevno koriste podzemni prolaz na Zelenom vencu i ubuduće će njime nesmetano koračati, ali uz muziku. Uskoro će na ovom mestu biti postavljeni zvučnici, a u narednom periodu na zidovima prolaza mogle bi da se nađu interesantne slike na temu Beograda, posteri, mape delova grada.

Paralelno sa postavljanjem zvučnika biće postavljen i video-nadzor nad celim prolazom.

- Na ovakvu ideju došlo se posle prošlogodišnje manifestacije „Dani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beograda", kad se pokušalo da se u prolazu na Zelenom vencu napravi galerija. Tada su u „siti lajt" boksovima bile postavljene i slike ali, posle završene manifestacije, oni su bili uništeni. Iako smo ih posle toga popravili, ponovo su bili polomljeni. Iz tog razloga smo se odlučili na postavljanje 16 kamera video-nadzora koji će „pokriti" sve ulaze i ceo podzemni prolaz - kaže Miloš Kovačević, član Opštinskog veća opštine Savski venac.

Prema njegovim rečima, kamere su u boji i odlične rezolucije, što će pomoći u prepoznavanju onih koji se budu i dalje bahato ponašali. Video nadzor će biti povezan i sa OUP-om Savski venac i sa Opštinom.

- Paralelno sa kamerama biće postavljeni i zvučnici, i tokom 24 sata puštaće se klasična muzika. Ukoliko se ovaj potez pokaže kao dobar, obnovićemo i „siti lajt" boksove. Uporedo ćemo raditi i na rasčišćavanju podzemnog prolaza, u čemu imamo podršku i policije i Tržišne inspekcije - kaže Kovačević.

Beograđani će imati priliku i da na sajtu opštine biraju muziku koja će se puštati u podzemnom prolazu, kao i sadržaje koji će se nalaziti na zidovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.