Siniša Mali: Možemo dosta da naučimo od Ljubljane

Izvor: Studio B, 08.Maj.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: Možemo dosta da naučimo od Ljubljane

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali tokom boravka u Sloveniji, prisustvovao je svečanoj sednici Gradskog veća održanoj povodom Dana Ljubljane.

Ovom prilikom Mali se sastao sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem i ocenio da su Beograd i Ljubljana dva bratska grada koja imaju dobre odnose, ali da postoji prostora za još veću saradnju.

- Naša saradnja je u prethodnom periodu uglavnom bila bazirana na razmeni iskustava i stručnjaka u oblasti komunalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << delatnosti, socijalne i dečje zaštite, kao i u oblasti kulturne razmene. Imajući u vidu iskustva Ljubljane kao glavnog grada zemlje članice EU, mi ćemo raditi i na razmeni znanja i iskustva o procesu pristupanja EU, ali i iskustva sa korišćenjem programa i fondova EU - rekao je Mali.

On je dodao da, iako je proces EU integracija donekle izmenjen, iskustvo Slovenije može značajno da doprine kvalitetu procesa pristupanja Srbije EU, s obzirom na značaj Grada Beograda i loklanih samouprava u ovom procesu.

Mali je naglasio da Beograd ima puno toga da uči od Ljubljane i da dva grada predstavljaju izuzetnu turističku destinaciju u ovom delu Evrope i da te potencijele treba da iskoriste.

Gradonačelnik Ljubljane bio je gost Beograda pre dve nedelje, kada je na poziv Siniše Malog prisustvovao Samitu gradonačelnika.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANI LJUBLJANE Siniša Mali na svečanoj sednici

Izvor: Blic, 08.Maj.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas svečanoj sednici gradskog veća povodom Dana Ljubljane...Gradonačelnik Beograda, ovom prilikom, sastao se i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem i ocenio da su Beograd i Ljubljana dva bratska grada koja imaju dobre odnose...- Naša...

Nastavak na Blic...

Možemo da učimo od Ljubljane

Izvor: Akter, 08.Maj.2015

U okviru posete Sloveniji, gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas svečanoj sednici Gradskog veća Ljubljane, a sastao se i sa gradonačelnikom Zoranom Jankovićem i ocenio da su Beograd i Ljubljana bratski gradovi koji imaju dobre odnose, uz dosta prostora za još bolju saradnju..Mali...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.