Saradnja Kancelarije za mlade i Privredne komore Beograda

Izvor: Studio B, 20.Nov.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Kancelarije za mlade i Privredne komore Beograda

U prostorijama „Inforuma" potpisan je Sporazum o saradnji između Kancelarije za mlade i Privredne komore Beograda kojim je predviđena serija predavanja i seminara za mlade.

Dokument su potpisale Tamara Blagojević, direktorka gradske kancelarije i Jovana Majstorović, zamenica generalnog sekretara Privredne komore Beograda.

- Grad Beograd i Kancelarija za mlade nastavljaju tradiciju doškolovavanja mladih ljudi besplatnim obukama. Ovo je jedan od primera do sada ostvarene >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << saradnje sa mnogobrojnim institucijama i ustanovama, a u ovom slučaju stručnjaci Privredne komore će pružiti obuku iz oblasti funkcionisanja privrede, privrednih subjekata, osnovnih pojava ekonomske politike, kao i liderstva u privredi. Nadamo se da će ove obuke mladima omogućiti napredovanje u karijeri ili, za početak, olakšati izbor budućeg zanimanja - kazala je Tamara Blagojević.

Jovana Majstorović, zamenica generalnog sekretara Privredne komore Beograda, istakla je da se na ovaj način podržavaju mladi, ali i privreda, i da je cilj sticanje primenjivog znanja za započinjanje sopstvenog posla, ali i zaposlenja kod budućih poslodavaca.

Ovim protokolom predviđeno je da Komora tokom naredne godine organizuje 12 seminara (jedan mesečno) u prostorijama „Infouma" Kancelarije za mlade ili Privrednoj komori Beograda. Grupe će činiti sedam do 12 polaznika, a u zavisnosti od interesovanja taj broj može biti i veći. Na predavanjima i seminarima mladi će moći da se upoznaju sa načinom funkcionisanja privrede i privrednih subjekata, te osnovnim ekonomskim pojavama i finansijskim proizvodima, kako bi stekli osnovna znanja iz oblasti menadžmenta, poslovnog liderstva i privrednog sistema i postali aktivni učesnici i kreatori poslovnog ambijenta.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.