Sajam nautike od 6. do 10 aprila u Beogradu

Izvor: Kurir, 03.Apr.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam nautike od 6. do 10 aprila u Beogradu

Tokom pet sajamskih dana posetioci će imati priliku da vide i kupe oko 45 izloženih plovila različitih vrsta i dimenzija - od luksuznih jahti, glisera, jedrilica, kajaka, kanua, do malih brodića i čamaca

BEOGRAD - Međunarodni sajam nautike biće održan od 6. do 10. aprila u hali jedan Beogradskog sajma, najavili su danas organizatori sajma.

Na ovogodišnjem 34. salonu nautike učestvovaće oko 60 domaćih i insotranih izlagaca koji su prisutni direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ili preko zastupnika u desetak zemalja među kojima su Slovenija, Hrvatska, Italija, Francuska, Švedska, Amerika.

Prema rečima predstavnika Beogradskog sajma Milana Isakovića, tokom pet sajamskih dana posetioci će imati priliku da vide i kupe oko 45 izloženih plovila različitih vrsta i dimenzija - od luksuznih jahti, glisera, jedrilica, kajaka, kanua, do malih brodića i čamaca namenjenih dnevnim izletima i ribolovu.

Izlagači su najavili popuste, koji će se kretadi od 15 odsto na više, a po prvi put na sajmu će biti upriličena premijera satelitske brodske antene čiji je proizvođač firma iz SAD, rekao je Isaković.

On je naveo da će se na sajmu predstaviti klasteri u nautičkoj privredi, projekti namenjeni potencijalnim investitorima, promocije kojima se podstiče razvoj slobodne plovidbe rekama Srbije i prezentacije doprinosa razvoju životne sredine.

Atrakcija salona biće jahta Benetau, model Antares 42 FLY, duga 14 metara, siroka 4,1 metar i teška 10 tona.

Jahta će biti postavljena ispred Hale 1, jer zbog gabarita ne može da uđe u halu.

Direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov rekao je da ta organizacija podržava sajam nautike jer je za glavni grad inače vrlo važnan turizam na rekama - Savi i Dunavu.

Poznato je da godinama unazad, kako je on naveo, kruzeri iz raznih zemalja pristižu i zadržavaju se u Beogradu, i u tom periodu spremni su da obiđu razne turističe destinacije u prestonici i okolini.

Veselinov je rekao da je prošle godine Dunavom kruzerima u Beograd pristiglo 58.000 gostiju, a ova sezona, prema sadašnjim procenama, trebalo bi da bude u rangu sa prethodnom ili nešto bolja.

Na ovogodišnjem sajmu nautike posebno će biti predstavljeni turistički sadržaji Opštine Surčin.

Predsednik Gradske opštine Surčin Vojislav Janošević je podsetio da duž te opštine reka Sava teče u dužini od 46 kilometara što tu obalu čini vrlo atraktivnom za turizam.

On je najavio da će na sajmu Opština Surčin predstaviti svoje nautičko selo, jedinstveno arhitektonsko delo na vodi sa pratećim objektima, koje do sada u svetu niko nije napravio.

Do nautičkog sela, iz Bloka 44 turiste će prevoziti tri broda, a zainteresovani će moći da se odluče za tri različite vrste izleta.

Na ovogodišnjem sajmu nautike biće prisutni proizvodi svetskih brednova - Monteray, rinker, Four Winns, Brig, Sting Ray, Beneteau, Seš, Linsen, a od domaćih proizvođača, nove modele će predstaviti Narval, Elko nautika, Tri princese, Đena Ship, Roto.

Sajam će, u petak 6. aprila, otvoriti promoter ovog sajma - novinar Jovan Memedović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.