Šabić razgovarao sa stanarima zgrada u naselju Dr Ivana Ribara

Izvor: 24sata, 25.Sep.2014, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić razgovarao sa stanarima zgrada u naselju Dr Ivana Ribara

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić primio je danas grupu predstavnika stanara zgrada u naselju Dr Ivana Ribara, u kojima je zabeležena povećana koncentracija otrovnog fenola.

Stanari zgrada broj 100 i 102 u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, čiju izgradnju je finansirala Građevinska direkcija Srbije, od aprila osećaju smrad u stanovima, a kod dela stanara utvrđene su povišene koncentracije otrovnog fenola u organizmu. >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata <<

U saopštenju iz kabineta poverenika navodi se da su predstavnici stanara u razgovoru ukazali na brojne probleme sa kojima su nakon useljenja suočeni, naglašavajući da "neprijatan miris" zgrada nije jedini, već da problema ima mnogo u vezi sa neadekvatno izvedenim radovima i nekvalitetnom opremom.

- Stanare posebno zabrinjava to što postoje više nego ozbiljne indicije o prisustvu toksičkih, po zdravlje, veoma rizičnih materijala - piše u saopštenju.

Kako se navodi, kao poseban razlog obraćanja povereniku naglasili su probleme u komunikaciji sa Građevinskom direkcijom Srbije, koja im i

pored više zahteva uskraćuje tražene informacija, odnosno relevantna dokumenta. S tim u vezi, predali su povereniku i formalnu žalbu protiv Građevinske direkcije.

Poverenik je, ne prejudicirajući ishod, naglasio potrebu i obavezu svih nadležnih organa da spreče moguće dalje negativne posledice po stanare, kao i da otklone sve dileme stavljajući im, u skladu sa zakonom, na raspolaganje relevantne dokumente, navodi se u saopštenju.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šabić razgovarao sa stanarima zgrada u naselju Dr Ivana Ribara

Izvor: Blic, 25.Sep.2014

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić primio je danas grupu predstavnika stanara zgrada u naselju Dr Ivana Ribara, u kojima je zabeležena povećana koncentracija otrovnog fenola...Stanari zgrada broj 100 i 102 u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, čiju...

Nastavak na Blic...

Fenol ostaje iza pločica u kuhinjama i kupatilima

Izvor: Politika, 26.Sep.2014, 09:42

Direkcija stanarima „smrdljivih zgrada” nudi samo delimičnu sanaciju, koja obuhvata unutrašnje betonske površine, ali ne i fasade, zidove prekrivene keramikom i tri sprata jednog od objekata u Ulici Mileve Marić-Ajnštajn..Građevinska direkcija Srbije, koja je podigla „smrdljive zgrade”...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.