Izvor: Blic, 06.Nov.2016, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIGLO PROLEĆE Zamalo REKORD za NAJTOPLIJI novembarski dan

Tačno u 14 sati na aerodromu "Nikola Tesla" izmereno je 22 stepena, dok je u centru Beograda zabeležno fantastičnih 20 stepeni. Ipak, nedovoljno za obaranje novembarskog rekordera - čak 29,3 stepeni.

Beograđani su zasigurno uživali u nenadanom lepom nedeljnom prepodnevu, barem dok još košava, dosta blaga duva posve topao vazduh raspirujući i više od 20 stepeni u vazduhu, ako je verovati subjektivnom osećaju.

To, međutim, nije ništa u odnosu na upisanih 29,3 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stepena 1.novembra 1926. godine, koga je pokušao da prevaziđe 16. novembar, ali 1963. godine. Međutim, živa je toga dana stala najviše na 27,2 podeok.

Ipak, Beograđani pamete i topliji novembarski dan, makar u skorijoj prošlosti. Prošle godine, 17. novembra bašakrili smo se na 23,8 stepeni.

Pročitajte još..

Međutim, mrki oblaci već slute lošije vreme za popodne i veče, kada se očekuju i jači udari vetra, ali i kiša.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.