SMS BROJEVI HITNIH SLUŽBI ZA OSOBE OŠTEĆENOG SLUHA

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMS BROJEVI HITNIH SLUŽBI ZA OSOBE OŠTEĆENOG SLUHA

Osobe oštećenog sluha uskoro će moći preko SMS da kontaktiraju hitne službe u Beogradu

BEOGRAD - Osobe oštećenog sluha uskoro će moći da sms porukom kontaktiraju hitne službe u Beogradu, bez posrednika, saopšteno je iz kabineta zamenika gradonačelnika Beograda Milana Krkobabića.

Projekat "Dostupnost hitnih službi za sve" u potpunosti bi trebalo da zaživi za dva do tri meseca, navedeno je u saopštenju Krkobabića.

U Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << živi 4.500 lica sa oštećenim sluhom, dok ih je u Srbiji oko 35.000. Predstavnici Centra za socijalni rad grada Beograda i Udruženja tumača (UTLOŠ) potpisali su danas protokol o saradnji u realizaciji projekta za uvođenje sms poruka u hitne službe.

"Realizovanjem ovog projekta na nivou grada, želimo da pošaljemo poruku i svim nadležnim službama u državi da nam se priključe, jer i u Beogradu i u Srbiji njihova je dužnost da budu dostupni i na usluzi svim našim građanima, posebno onima kojima je pomoć najpotrebnija", rekao je Milan Krkobabić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.