Romska deca posetila Vatrogasnu brigadu „Beograd

Izvor: Studio B, 03.Nov.2010, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romska deca posetila Vatrogasnu brigadu „Beograd"

Mališani iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja ispod mosta „Gazela", koji trenutno žive u rakovičkom naselju Kijevo i barajevskom naselju Lipovica, posetili su Vatrogasnu brigadu „Beograd".

Njihovi domaćini uživo su im demonstrirali šta znači biti dobar vatrogasac, a zajedno sa 37 dece o ovom pozivu je slušao i Vladan Đukić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu. Kako je rekao, cilj današnjeg druženja je pre svega motivacija romske dece da već u školskom uzrastu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << razmišljaju o svom budućem zanimanju.

- Njihovi ciljevi i motivi bili su potpuno drugačiji dok su živeli u nehigijenskom naselju ispod „Gazele". Sada oni redovno idu u školu i već se u ovom uzrastu pripremaju da budu korisni članovi našeg društva. Brojke govore koliko uspeha imamo u radu sa ovom decom, jer je prošle godine 77 mališana išlo u školu i završilo razred, a ove godine ih je 123 i konstantno postižu bolje uspehe. U narednom periodu predstavićemo im sva zanimanja koja bi mogla da ih motivišu, kao što su lekar, pilot, apotekar ili učitelj - rekao je Đukić.

Glasna sirena orila se Zvezdarom, a deca su se utrkivala ko će prvi da se provoza u vatrogasnim kolima, da se uspenje uz merdevine ili spusti niz čuvenu šipku u garaži. Oni najmlađi paradirali su sa zaštitnim šlemovima, a svi uglas su vikali da će biti vatrogasci kad porastu. Uslov za to je, kako su im objasnili protivpožarci, da budu dobri u školi i da vredno uče.

- Nama deca dolaze svakog meseca i jako su zainteresovana za naš posao i sve ono što vatrogasci rade. To je humano i časno zanimanje i drago nam je što konačno možemo da ugostimo i romsku decu u ovako velikom broju - istakao je Slobodan Bošković, komadant Vatrogasno-spasilačkog bataljona „Zvezdara".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Kad porastem biću vatrogasac

Izvor: Danas, 03.Nov.2010

Mališani iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja ispod mosta „Gazela”, koji trenutno žive u rakovičkom naselju Kijevo i barajevskom naselju Lipovica, posetili su juče Vatrogasnu brigadu „Beograd”, u cilju upoznavanja s različitim zanimanjima. Njihovi domaćini demonstrirali su im šta znači...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.