Rođene trojke retke vrste belih lavova!

Izvor: Press, 16.Avg.2010, 05:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođene trojke retke vrste belih lavova!

Beogradski zoološki vrt je od petka bogatiji za tri bebe belog lava. Lavica Maša je prvo omacila dva mladunčeta - mužjaka i ženku, ali je nakon više od 24 sata obradovala zaposlene u zoo-vrtu još jednom prinovom. Sada u prestonici živi čak osam belih lavova
- Lavica se porodila prirodnim putem, i trenutno se odmara. Lavići su na svet stigli bezbedno i bez zdravstvenih komplikacija. Svi smo ponosni zbog činjenice da se kod nas nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << još tri bela lava - kaže Nadežda Radović, volonter u zoo-vrtu.
Ona objašnjava da je majka Maša odbacila mladunce pa će morati da ih hrane ručno, veštačkim mlekom.
- Iako se omacila prirodnim putem, lavica Maša nije prihvatila bebe. Bebe su u sigurnim rukama. Zaista zahtevaju danonoćnu posvećenost i brigu, ali ko im može odoleti - istakla je Radovićeva.

Lavići još uvek nemaju imena, a ko će odlučiti ovog puta, ne zna se. Prethodnim mladuncima imena su dali građani. Reč je o Jeleni i Dušanu. Ipak, Beograđani ove slatke mališane neće moći da vide u skorije vreme. Jer, kako kaže Nadežda, napredak lavića je individualan.
- Recimo, prvi beli lav kod nas je jako dugo bio u gnezdu, dok je prethodna generacija vrlo brzo napredovala. Pitanje je kako će ove bebe napredovati. Sve to zavisi od karaktera i vitalnosti životinje. Ali, sigurno je da će u gnezdu biti prve tri nedelje - objašnjava Nadežda.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.