Rekonstrukcijom pijaca do boljih uslova rada

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcijom pijaca do boljih uslova rada

Rekonstruisana pijaca u Bloku 44, ulepšana Zemunska pijaca, kao i preuredjeni Otvoreni tržni centar, obezbediće ne samo veću funkcionalnost i bolje higijenske uslove već će doprineti i podizanju estetskih kriterijuma na pijacama, čuvajući njihove kapacitete i tradicionalnu ulogu, saopštilo je danas JKP „Gradske pijace“.

To preduzeće će rekonstrukcijom pijaca omogućiti zakupcima bolje uslove za rad, a gradjani će kupovinu moći da obave u prijatnijim uslovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

„ Važno je da smo sa zakupcima postigli dogovor i došli do najboljeg rešenja u vezi sa njihovim privremenim preseljenjem tokom rekonstrukcija pijaca. Vodili smo računa o tome da tokom rekonstrukcija pijaca ispunimo sve obaveze koje imamo prema zakupcima kako niko ne bi bio na gubitku jer i mi i zakupci imamo zajednički cilj, a to je zadovoljstvo gradjana“, rekao je direktor „Gradskih pijaca" Dragan Pušara.

On je naveo da je „zahvaljujući strategiji razvoja i planu reformi pijaca koje sprovodi JKP 'Gradske pijace', tokom prošle godine dobit preduzeća uvećana skoro dva puta u odnosu na 2008. godinu i iz te dobiti biće finansirani svi radovi i rekonstrukcije".

Pijaca „Blok 44“ biće pokrivena nadstrešnicom na platou zelene pijace, dobiće nove zidane objekte, kao i prolaz za pešake i mnogo veći prostor ka ulici Jurija Gagarina.

Rekonstrukcijom pijace u Zemunu prvi put će biti primenjen koncept "pijaca- trg" koji će pružiti gradjanima dodatne sadržaje tokom večernjih sati, a završetak radova očekuje se na jesen.

Iako će Otvoreni tržni centar biti podeljen po dijagonali zakupcima će biti omogućen nesmetan rad, a biće postavljeni i novi montažni lokali, novi javni toalet što podrazumeva i novu organizaciju u koju će biti uključeni i prodavci polovne robe.

Kako se očekuje, Otvoreni tržni centar će od 1. jula ponovo biti na usluzi zakupcima i gradjanima, a od tada bi trebalo da počnu radovi na pristupnoj saobraćajnici za novi most, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Bolji uslovi rada za renovirane gradske pijace

Izvor: Glas javnosti, 27.Maj.2010, 08:43

 Rekonstruisana pijaca u Bloku 44, ulepšana Zemunska pijaca, kao i preuređeni Otvoreni tržni centar obezbediće ne samo veću funkcionalnost i bolje higijenske uslove već će doprineti i podizanju estetskih kriterijuma na pijacama, čuvajući njihove kapacitete i tradicionalnu ulogu, saopštilo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.