Radovi na zelenilu u Zemunskoj ulici

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi na zelenilu u Zemunskoj ulici

BEOGRAD- Planirani radovi na zelenilu u Novom Beogradu obuhvataju i rekonstrukciju zelenih površina u stambenom naselju u Zemunskoj, kao i u Ulici Pere Segedinca.

Radovi se obavljaju u četiri parkića u Zemunskoj, na površini od 22.438 kvadratnih metara. Najpre je obavljena sanitarna seča fiziološki prestarelih, bolesnih i oštećenih stabala, kao i izdizanje i oblikovanje krošnji, seča suvih i polomljenih grana, uklanjanje podrasta, vađenje panjeva, hemijsko tretiranje debla, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << hirurška sanacija stabala, seča i vađenje žbunja. Takođe je posečena živa ograda koju su stanari neplanski sadili i koja je bila u lošem stanju.

Zbog velikog broja sačuvanih stabala, predviđa se samo sadnja dekorativnog šiblja i obnova travnjaka.

Nova dečja igrališta biće betonska, sa izlivenom gumom ispod dečjih rekvizita, koji će biti zameljeni novim klackalicama, ljuljaškama, kombinovanim penjalicama, toboganima i vrteškama. Staze će biti urađene od betonskih ploča i oivičene baštenskim ivičnjacima.

Odvod atmosferskih voda regulisaće se izgradnjom rigola ka uličnim slivnicima. Takođe će se zameniti i parkovski mobilijar novim betonskim klupama sa naslonom i bez njega i betonskim đubrijerama.

Sva dečja igrališta biće ograđena ogradom tipa „Novi Beograd”.

Uređenje ovog dela stambenog naselja predviđa i izgradnju platoa za odmor, namenjenog starijoj populaciji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.