Radno vreme u gradskim službama od 7.30

Izvor: Studio B, 07.Maj.2014, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radno vreme u gradskim službama od 7.30

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će od ponedeljka i u gradskim službama biti promenjeno radno vreme, pošto je danas potpisao odluku da rad počinje u 7.30.

"U Gradskoj upravi i preduzećima koje indirektno pripadaju Gradskoj upravi promeniće se radno vreme počevši od ponedeljka", rekao je Mali.

Istakao je i da građani mogu očekivati drugačije ponašanje i odnos Grada Beograda, jer će sekretarijati svaki dan, ceo dan, primati građane i uskoro će >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << biti objavljena satnica gde i kako građani mogu da se obrate sekretarijatima za pomoć.

"Prevashodno govorim o sekretarijatima koji su relativno spori u odnosu na probleme građana, kao što su sekretarijati za legalizaciju i urbanizam. Očekuje se i da od sledeće nedelje svaki član Gradskog veća bude jednom mesečno na raspolaganju građanima ceo dan. Građani će moći da se najave i iznesu svoj problem koji ćemo mi početi da rešavamo", rekao je Mali.

Mali je ponovio da uštede u socijalnim davanjima najteže padaju gradskoj vlasti, koja pokušava da ono što ima potroši na pravi način.

"Želimo da sprečimo mnoge zloupotrebe koje su se ranije događale i da novac ide onima kojima je potreban. Štedećemo na svim nivoima, službeni automobili, dnevnice, plate odbornika... Prethodna vlast je vodila nelogičnu politiku, pa je Beogradu sada dospelo 10,1 milijardi dinara obaveza koje nema odakle da plati. Nemamo drugog izbora, moramo da prvo da platimo zaostale dugove i trošimo manje", rekao je Mali.

Mali je dodao da je štednja privremena mera do kraja ove godine, kada će biti razmotreni efekti štednje i svako davanje iz budžeta.

Gradonačlenik Beograda je istakao da projekat "Beograd na vodi" napreduje na više polja. "Na polju urbanizma ubrzano se radi i pripremaju se planski dokumenti kako bi krajem ove i početkom sledeće godine počela gradnja.

Železnice Srbije izmeštaju šine i to će biti urađeno za nekoliko meseci. Renoviranje stare zadruge (zgrade bivšeg Geozavoda) se privodi kraju i očekujemo svečano otvaranje u junu", rekao je Mali.

Ponovio je da će u toj zgradi biti prodajni i izložbeni centar "Beograda na vodi', gde će građani moći da vide maketu veličine pet i po metara puta tri metra i kako ćemo i šta da gradimo", rekao je Mali. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Novo radno vreme u gradskim službama

Izvor: RTS, 07.Maj.2014

U Gradskoj upravi i preduzećima koja joj pripadaju promeniće se radno vreme počevši od ponedeljka, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali...Gradonačelnik Siniša Mali je rekao da je potpisao odluku da će rad počinjati u 7.30, prenosi Beta...Istakao je i da građani mogu očekivati drugačije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.