Radno vreme prodavnica i radnji u dane praznika

Izvor: Studio B, 28.Dec.2010, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radno vreme prodavnica i radnji u dane praznika

Prodavnice prehrambenih proizvoda i samousluge u petak, 31. decembra, moraju da budu otvorene od 8 do 16 časova, a u okviru trgovinskog centra od 10 do 16 časova.

Prodavnice neprehrambenih proizvoda moraju da rade od 8 do 16 časova, samostalne pekarske radnje od 6 do 11 i od 13 do 16 časova, radnje na pijacama od 7 do 13, frizerske, kozmetičarske i pedikirske radnje od 7 do 16, poslovnice turističkih agencija od 8 do 16 časova, servisi i druge radnje od 8 do 16, benzinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << stanice na izlazima iz grada neprekidno, a ostale benzinske stanice u gradu od 6 do 20 časova.

U subotu, 1. januara, prodavnice prehrambenih i neprehrambenih proizvoda mogu da budu zatvorene.

Prodavnice neprehrambenih proizvoda mogu da budu zatvorene u nedelju, 2. januara, a sve dežurne prodavnice i dežurne samoposluge radiće tog dana od 8 do 12 časova.

U ponedeljak, 3. januara, sve prodavnice prehrambene robe i samousluge radiće od 8 do 12 časova, a u trgovinskim centrima od 10 do 14 časova.

Na prvi dan Božića, u petak, 7. januara, dežurne prodavnice prehrambenih proizvoda i dežurne samousluge biće otvorene od 8 do 12 časova (uključujući i prodavnice i samousluge na pijacama). Prodavnice neprehrambenih proizvoda mogu da budu zatvorene.

Tokom svih navedenih dana - 1, 2, 3. i 7. januara, moraju da budu otvorene ugostiteljske radnje i turističko-informativni centri, koji će raditi kao i svakog radnog dana, benzinske stanice na izlazima iz grada neprekidno, a ostale benzinske stanice u gradu od 6 do 20 časova, poslastičarske radnje od 7 do 21 čas, s tim što narednog dana posle praznika mogu da budu zatvorene.

Sve radnje i prodavnice mogu biti otvorene i raditi duže od navedenog radnog vremena. Raspored, početak i završetak radnog vremena mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.