RAKOVIČKI OSNOVCI  U AKCIJI POBEDI ZA DECU PRIHVATILIŠTA

Izvor: Kurir, 01.Dec.2011, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAKOVIČKI OSNOVCI U AKCIJI POBEDI ZA DECU PRIHVATILIŠTA

Akciji Pobedi za decu Prihvatilišta, koju je prošle godine pokrenulo Prihvatilište za decu i omladinu, priključili su se i mališani iz osnovnih škola sa opštine Rakovica.

BEOGRAD - Akciji „Pobedi za decu Prihvatilišta”, koju je prošle godine pokrenulo Prihvatilište za decu i omladinu, priključili su se i mališani iz osnovnih škola sa opštine Rakovica. Za njih je Agencija „Šala” priredila predstavu „Torta od muzike i sporta”, a deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prihoda od kupovine ulaznica namenjen je deci Prihvatilišta. Prva u nizu predstava odigraće se sutra u Osnovnoj školi ,,Ivo Andrić” (Ivana Mičurina 38a), sa početkom u 10.50 časova.

Cilj akcije „Pobedi za decu Prihvatilišta” jeste preseljenje ove ustanove u veći prostor koji bi obezbedio mesto za sve kojima je pomoć neophodna jer, prema statističkim podacima, raste broj dece kojima je neophodna pomoć ove ustanove. Kako su trenutni kapaciteti ustanove 16 kreveta, a površina 250 kvadratnih metara, neophodno je preseljenje Prihvatilišta u veći prostor minimalne površine 400 kvadratnih metara, sa povećanjem kapaciteta na 30 kreveta.

Prihvatilište za decu i omladinu zbrinjava najosetljivije kategorije dece iz cele Srbije, među kojima su žrtve nasilja i zlostavljanja, žrtve trgovine ljudima, zanemarivanja, deca bez roditeljskog staranja i deca ulice.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Rakovički osnovci u akciji Pobedi za decu Prihvatilišta

Izvor: Glas javnosti, 02.Dec.2011, 07:24

BEOGRAD - Akciji „Pobedi za decu Prihvatilišta”, koju je prošle godine pokrenulo Prihvatilište za decu i omladinu, priključili su se i mališani iz osnovnih škola sa opštine Rakovica. Za njih je Agencija „Šala” priredila predstavu „Torta od muzike i sporta”, a deo prihoda od kupovine...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.