Puštena iz pritvora devetorica optuženih za nerede na Paradi

Izvor: Studio B, 01.Feb.2011, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puštena iz pritvora devetorica optuženih za nerede na Paradi

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor devetorici optuženih za učestvovanje u tučama i pljačkama tokom Parade ponosa, 10. oktobra 2010. godine, u jednom od postupaka koji se vode pred tim sudom.

Optuženi su bili u zatvoru od hapšenja, 10. oktobra, a sudsko veće kojim predsedava sudija Dragomir Gerasimović ukinulo im je pritvor jer više ne stoje razlozi zbog kojih je određen, a danas su svi optuženi završili sa iznošenjem odbrana.

Odluku suda o ukidanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pritvora rodbina i prijatelji optuženih dočekali su burnim aplauzom u punoj sudnici u Palati pravde.

U tom postupku pred sud je izvedeno 14 optuženih od kojih su devetorica dovedena iz pritvora.

Suđenja ostalim grupama počela su u četvrtak i petak, a jednoj od grupa suđenje bi trebalo da počne ove nedelje.

Porodice uhapšenih kojima je određen pritvor posle nereda tokom Parade ponosa nedavno su protestovale ispred Ministarstva pravde sa zahtevom da budu pušteni da se brane sa slobode jer više nema razloga da budu u pritvoru.

U neredima na beogradskim ulicama povređeno je više od 140 ljudi, od kojih 124 policajca, i pričinjena je velika materijalna šteta.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.