Prvi novi tramvaj stiže u julu 2011.

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 03.Nov.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi novi tramvaj stiže u julu 2011.

BEOGRAD - Prvi od 30 novih tramvaja španske firme "KAF", koja je pobedila na tenderu Agencije za investicije Beograda, stići će u prestonicu u julu 2011. godine, rečeno je u Direkciji za javni prevoz. Deo sredstava za kupovinu tramvaja, čija je ukupna vrednost oko 68 miliona evra bez PDV-a, obezbeđen je iz gradskog budžeta, a deo iz kredita Evropske investicione banke.

Svaki tramvaj se sastoji od pet segmenata, a putnici će ulaziti na šest vrata, dok su na dvoja vrata postavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << automatske rampe za ulaz osoba sa invaliditetom. U nove tramvaje moći će da stane 168 putnika, odnosno broj predviđenih sedišta je 77, dok će 91 putnik imati mesto za stajanje. Maksimalna brzina tramvaja je 60 kilometara na sat, a u svakom od 30 novih tramvaja ugrađen je klima uređaj, kako u putničkom prostoru, tako i u kabini vozača.

Rok za isporuku poslednjeg tramvaja od ukupno 30 je novembar 2012. godine. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas potpisao je 3. novembra prošle godine sa predstavnicima španske firme "KAF" ugovor o kupovini novih tramvaja. Tender za kupovinu tramvaja objavljen je 29. aprila 2009. godine, a ponude su dostavile dve firme - španski "KAF" i hrvatski "Končar električna vozila".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.