Protest Ne davimo Beograd zbog smrti dvojice radnika

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "Ne davimo Beograd" zbog smrti dvojice radnika

Više desetina građana okupilo se ispred Vlade Srbije na protestu Inicijative "Ne davimo Beograd" pod nazivom "Koliko vredi život u Srbiji", kako bi odali poštu dvojici radnika koji su poginuli na gradilištu Beograda na vodi.

Inicijativa "Ne davimo Beograd" je u objavi za skup pozvala građane da "dođu i u miru odaju poštu svim poginulim radnicima u Srbiji" kojih je, kako su naveli, od početka godine 29.

Cilj skupa je, kako navode, bio da upozore nadležne da je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << njihov posao pre svega da čuvaju ljudske živote i javna dobra, "a ne da teže samo opstanku u svojim foteljama".

Aktivisti Inicijative su na protestu nosili velike transparente na kojima je pisalo "Na vrh' planine zastava se vije crvena od krvi proletera", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga", "Dokle će Srbija trpeti zlo", "Narod gladuje, elita se raduje" i druge.

Antifašistički hor "Naša pjesma" otpevao je pesmu "10.000 štrajkača, građevinskih radnika iz Beograda", delo Vojislava Vučkovića koji je 1941. godine umro od prebijanja u nacističkom zatvoru, a potom su okupljeni građani ispred ulaza u zgradu Vlade Srbije upalili sveće i položili cveće.

I dalje se skupljaju ljudi#PROTEST

Koliko vredi život u Srbiji? pic.twitter.com/kisgyDnR2U

Predsednik Inicijative "Ne davimo Beograd" Dobrica Veselinović je kazao da su želeli da obeleže današnju tragediju, ali i sve one od početka godine.

"Brojni radnici su preminuli na svom poslu, brojne su žrtve nasilja... Neprihvatljivo je sve što smo danas čuli od čelnika države. To je ruganje zdravom razumu. Cveće i sveće ostavićemo na ulazu u zgradu Vlade. Pozivam da se ujedinjujemo i svi zajedno razmislimo u kakvom društvu želimo da živimo", kazao je Veselinović.

Skup je protekao mirno, a saobraćaj se u tom delu grada odvijao nesmetano.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest ispred zgrade Vlade Srbije

Izvor: Blic, 14.Sep.2018

U organizaciji Inicijative "Ne davimo Beograd" večeras je ispred zgrade Vlade Srbije održan protest pod nazivom "Koliko vredi život u Srbiji".

Nastavak na Blic...

Održan protest 'Koliko vredi život u Srbiji'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Sep.2018

Dve stotine građana prisustvovalo je protestu „Koliko vredi život u Srbiji“ ispred Vlade Srbije u Beogradu, zbog pogibije dvojice radnika na gradilištu "Beograda na vodi".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.