Promocija „Vesele bolnice” sutra u Crvenom krstu Beograda

Izvor: Glas javnosti, 04.Okt.2011, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija „Vesele bolnice” sutra u Crvenom krstu Beograda

BEOGRAD- U sali Crvenog krsta Beograda (Simina 19, treći sprat) u utorak u 11 časova održaće se promocija Priručnika „Vesela bolnica”.

Crveni krst Beograda realizuje program „Vesela bolnica” od 2002. godine i sve te godine mladi volonteri Crvenog krsta u beogradskim bolnicama nedeljno organizuju zabavne susrete sa decom koja su na lečenju. Sada se sa volonterima Crvenog krsta druže deca u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, Institutu za majku i dete, KBC „Zvezdara” >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << (bolnici „Olga Dedijer”), Ortopedskoj bolnici „Banjica” i u Kliničko-bolničkom centru „Zemun”. U Program je uključeno osamdesetoro mladih – učenika i studenata iz organizacija Crvenog krsta Savski venac, Palilula, Stari grad, Zemun, Rakovica i Novi Beograd. Godišnje u radionicama učestvuje 3.000 dece i roditelja. Učesnici Programa – volonteri Crvenog krsta su završili prethodno obuku za rad sa decom na bolničkom lečenju.

Program je podržavao Sekretarijat za zdravstvo, a sada je donator španski Crveni krst koji je omogućio i štampanje Priručnika za volontere.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.