Proglašeni pobednici konkursa „Bulevarski kiosk

Izvor: Studio B, 02.Nov.2011, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašeni pobednici konkursa „Bulevarski kiosk"

U multimedijalnoj sali Ustanove kulture „Vuk" danas su proglašeni pobednici konkursa „Bulevarski kiosk" i otvorena je izložba nagrađenih radova.

Najuspelije idejno rešenje „Bulevarskog kioska" naći će mesto na oko 20 lokacija, određenih Planom postavljanja privremenih objekata, na potezu od Cvetkove pijace do Ruzveltove ulice, u formi tipskih, modernih i funkcionalnih kioska.

Gradski arhitekta mr Dejan Vasović izrazio je zadovoljstvo zato što je GO >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Zvezdara, u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda, organizovala ovakav konkurs na kome se kroz javno nadmetanje ideja vidi gde je struka danas i koji je predlog struke da grad izgleda bolje.

Prisutne je pozdravio Milan Popović, predsednik opštine Zvezdara koji je rekao da je Opština ovakvim konkursom nastojala da isprati rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra na adekvatan način i da u takvoj novoj ulici budu odgovarajući kiosci koji će biti bezbedni i čisti i oko kojih će prostor biti uređen.

Predsednik Društva arhitekata Beograda, Ivan Rašković, izjavio je da je konkurs najetičniji oblik izbora idejnog rešenja i da je sprovedena procedura omogućila da o kvalitetu prijavljenih radova odlučuje struka.

Izložba prvonagrađenih radova u UK „Vuk" trajaće do 9.11.2011. godine

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.