Produžen boravak i za učenike trećeg i četvrtog razreda

Izvor: Studio B, 04.Okt.2011, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen boravak i za učenike trećeg i četvrtog razreda

Grad Beograd razmatra mogućnost da se boravak dece u školama nakon nastave produži i na đake koji pohađaju treći i četvrti razred osnovnih škola.

O realizaciji ovog projekta danas su u Sekretarijatu za obrazovanje razgovarali Jovana Mehandžić, članica Gradskog veća, Dejan Ranđić, šef Odborničke grupe LDP-a u Skupštini grada, koja je i inicijator ideje, i Dragica Moro, zamenica sekretara za obrazovanje.

Jovana Mehandžić kaže da se u ovom trenutku razmatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sve mogućnosti, kao i da postoji volja da se ovaj problem reši jer za produženje boravka postoji opravdana potreba roditelja dece starijih razreda.

-Tokom narednih dana sastaćemo se sa roditeljima, direktorima škola, školskim odborima i predstavnicima ministarstva kako bismo pronašli rešenje koje bi bilo pre svega sistemski utemeljeno. Ovde se radi o bezbednosti dece koje je na prvom mestu za grad Beograd. Utvrdili smo broj zainteresovanih škola, kao i to da je reč o 30.000 učenika koji treba da budu na ovaj način obuhvaćeni. Nadam se da će rešenje biti uskoro pronađeno i da će ovo zaživeti do kraja prvog polugodišta - rekla je Jovana Mehandžić.

Ona je navela da su razgovori sa roditeljima dece trećeg i četvrtog razreda potvrdili da je neophodno sprovođenje ove ideje.

Dejan Ranđić takođe ističe da je važno da se izađe u susret roditeljima koji se brinu za svoju decu i nemaju kome da ih ostave posle škole.

-Danas smo imali prvi sastanak na kome smo nastojali da vidimo kakva je situacija i koje su mogućnosti da se izađe u susret roditeljima koji se brinu za svoju decu i žele da ona i posle nastave budu bezbedna. Faktor bezbednosti je bio od presudnog značaja, ali i želja da deca za to vreme budu sa vršnjacima i da sa njima radi odgovorno i stručno lice. Uz podršku Gradskog veća, mislim da ćemo doći do rešenja za ovu decu i njihove roditelje u veoma kratkom roku, rekao je Dejan Ranđić.

Prema odluci Ministarstva prosvete, produženi boravak u osnovnim školama do popodnevnih sati mogu da koriste samo učenici prvog i drugog razreda.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.