Izvor: Blic, 30.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probni popis stanovništva u Beogradu od 1. aprila

Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova na teritoriji Beograda počeće 1. aprila i obuhvatiće 3.600 stanovnika, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Stanovništvo će popisivati Zavod za informatiku i statistiku Gradske uprave u Beogradu u okviru probnog popisa koji Republički zavod za statistiku sprovodi u periodu od 1. do 15. aprila na teritoriji Srbije.

Probnim popisom na teritoriji Beograda biće obuhvaćeno oko 1.200 domaćinstava i sve gradske opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u devet izabranih naselja. Među njima su naselja u gradskim opštinama i prigradskim: Baćevac, Kaluđerica, Boljevci, Beluće, Zvečka, Stojnik, Sremčica i Lazarevac.

Cilj popisa jeste da se blagovremeno testiraju svi pripremljeni metodološko-organizacioni instrumenti za redovni popis 2011. godine, navedeno je u saopštenju.

Iz Zavoda za informatiku i statistiku zamolili su članove slučajno izabranih domaćinstava da u periodu sprovođenja probnog popisa prime u svoje domove popisivače i odgovore na pitanja iz popisnih obrazaca. Dodaje se da popisivači imaju ovlašćenja za rad s potpisom direktora i originalnim pečatom Republičkog zavoda za statistiku Srbije. Svi podaci prikupljeni u probnom popisu koristiće se isključivo u statističke svrhe, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Priprema za 2011. godinu

Izvor: Danas, 31.Mar.2009, 00:37

Republički zavod za statistiku, od 1. do 15. aprila, sprovešće probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji. Na teritoriji grada probni popis sprovodi Zavod za informatiku i statistiku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.