Priče o čokoladi u Prirodnjačkom muzeju

Izvor: Studio B, 21.Feb.2014, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priče o čokoladi u Prirodnjačkom muzeju

U Galeriji Prirodnjačkog muzeja (Mali Kalemegdan 5) do kraja aprila biće otvorena izložba „Crno i belo - priča o čokoladi". Galerija radi svakog dana, sem ponedeljka, od 10 do 18 časova.

Posetioci će na izložbi saznati gde je pronađena najstarija čokolada na svetu, kako je izgledala čokolada Maja i Asteka i koju je ulogu imala u njihovom životu, ali i kako je kroz istoriju i različite civilizacije, uz pomoć industrijskog razvoja i komercijalnih zahteva, nastajala >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << savremena čokolada u kojoj svakodnevno uživamo.

Takođe, saznaće šta je praslina a šta pralina, kada je i ko vodio čokoladni rat, gde se nalazi Akademija čokolade i gde postoji čokoladno ropstvo.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Priče o čokoladi u Prirodnjačkom muzeju

Izvor: Akter, 21.Feb.2014

U Galeriji Prirodnjačkog muzeja do kraja aprila biće otvorena izložba „Crno i belo - priča o čokoladi”

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.