Izvor: Studio B, 20.Nov.2012, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanja o narkomaniji za Rome iz nekadašnjih nehigijenskih naselja

U organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti i naselje Makiš 1 je upoznato sa opasnostima koje nosi jedna od najtežih bolesti zavisnosti - narkomanija.

Dr Aleksandar Vujošević je velikom broju prisutnih, stanovnicima nekadašnjih nehigijenskih naselja, objasnio da je droga svuda oko nas, da je dostupna pre svega tinejdžerima i adolescentima, koji su i najpodložniji njenom uticaju. Stanovnici Makiša 2 su saznali da iz „lake >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zabave" droga vrlo brzo postaje gospodar pojedinca i njegove porodice i prelazi u bolest koja, ukoliko se ne leči, može da ima kobne posledice po ljudski život.

Roditelji adolescenata kojih u ovom naselju ima mnogo, interesovali su se kod dr Vujoševića o prvim simptomima narkomanije i načinima lečenja.

Predavanja na temu bolesti zavisnosti biće nastavljena u Makišu 1 u petak, 23. novembra, kada će biti više reči o alkoholizmu.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.