Pravobranilac ima saznanja za nove postupke o Luci

Izvor: Blic, Beta, 27.Apr.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravobranilac ima saznanja za nove postupke o Luci



Beogradski javni pravobranilac Strahinja Sekulić rekao je da će dokumentacija i saznanja koje poseduje u vezi sa slučajem zemljišta Luke Beograd možda biti predmet nekih novih sudskih postupaka.



„Ja zaista znam mnogo, mnogo više, ali ne želim da opstruiram neke drugi postupke koji će se možda voditi oko ovoga”, kazao je Sekulić gostujući sinoć na televiziji B92.

On je naveo da je što se njega tiče pitanje vlasništa zemljišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Luke Beograd u potpunosti pravno definisano, pa su zbog toga, prema njegovoj oceni, potpuno apsurdne ranije odluke Okružnog suda u Beogradu koje nisu bile u korist grada.

Grad i Luka Beograd vode spor oko zemljišta nizvodno od Pančevačkog mosta. Poslednjom odlukom Drugog opštinskog suda u Beogradu grad je uknjižen kao korisnik spornog zemljišta koje se prostire od Pančevačkog mosta do Ade Huje. Luka Beograd najavila je žalbu na takvu odluku.

Luka Beograd je privatizovana u septembru 2005. godine kada je većinski paketa akcija tog preduzeća za 40 miliona evra kupila firma "Worldfin" čiji su vlasnici Milan Beko i Miroslav Mišković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.