Postavili zaštitnu ogradu oko fontane posle dva meseca

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavili zaštitnu ogradu oko fontane posle dva meseca

Navikli smo na to da političari u jeku kampanje obećavaju i otvaraju nove deonice puteva, stambene zgrade i parkove, ali i na to da se pri izgradnji istih često brza zbog nerealno kratkih rokova. To za rezultat ima loš kvalitet izgrađenih objekata i brojne arhitektonske previde.

Jedan od takvih previda napravljen je i u rekonstruisanom parku u Venizelosovoj ulici gde su radnici JKP "Gradsko zelenilo" pre nekoliko dana na fontanu postavili sigurnosnu ogradu koja nije bila predviđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nacrtom projekta. Na ovaj bezbednosni zahvat čekalo se skoro dva meseca od otvaranja ove zelene površine.

A da opasnost nije mala, vidi se po oštrim granitnim ivicama koje objektu daju lep i elegantan izgled, ali svakako nepraktičan ako se zna da park tokom dana poseti veliki broj veoma male dece.

- Ograda je bila više nego potrebna, ovo je dečiji park i mnogo mališana dolazi ovde tokom dana. Često je lopta odlazila u fontanu, a pogledajte koliko je ona duboka. Roditelji su stalno trčali za decom da ne upadnu u unutra – kaže E.M. (36) koja svoju decu dovodi u ovaj park.

Osim sigurnosne ograde nedostaje i ona koja bi okruživala ceo park s obzirom na to da je saobraćaj u okolnim ulicama intenzivan.

- Roditelji su apelovali da se stavi ograda na fontanu. Pogledajte koliko je ona duboka i opasna. Ali trebalo bi i da okruže ceo park nekom ogradom jer je ulica jako blizu parka i deca vrlo lako mogu da istrče na ulicu – kaže ova sugrađanka.

Iz JKP "Gradsko zelenilo" potvrdili su da su na fontani u Venizelosovoj izvedeni novi radovi.

- U toku izrade idejnog projekta uređenja i ozelenjavanja skvera kod Stare Hercigovine, preporuku i sugestiju za dubinu fontane odredilo je JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", zbog održavanja fontane. Zaštitna ograda postavljena je radi povećanja bezbednosti korisnika prostora. Do sada nismo imali prijavljenih, kao ni zabeleženih povreda na ovom skveru - rekli su iz JKP "Gradsko zelenilo".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.