Porodici nedostaje mesečno 8.000 dinara za život

Izvor: Politika, 01.Feb.2012, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodici nedostaje mesečno 8.000 dinara za život

U toku prošle godine statistika beleži mesečna primanja u iznosu od 46.986 dinara. – Sopoćanima, koji su u decembru morali da se zadovolje poslednjom pozicijom na prestoničkoj skali zarada sa 26.834 dinara po članu, za normalan život nedostaje 48.045 dinara

Isplate regresa i zaostalih primanja obradovale su početkom godine sugrađane iz osam beogradskih opština.Zahvaljujući tome, njihove decembarske plate nadmašile su gradski prosek koji iznosi 53.979 dinara. Ali, kad >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se stave na papir osnovni troškovi koje je morala da izmiri jedna prosečna četvoročlana prestonička porodica, plus dodatna izdvajanja za minula slavlja i praznovanja, ukućanima i pored berićetne decembarske zarade nije ostalo ni da se provuku dok im na račun ne legne naredna, januarska plata.

O zimovanjima i izdvajanju crkavice kojom bi „obradovali” štedni račun nema ni govora. A ako je prosečni bračni par u prvom mesecu 2012. udelio sebi i malo „luksuza”, pa proslavio Novu godinu u nekom od restorana, ili kupio zimsku obuću i garderobu na aktuelnim hipersniženjima– morao je duboko da zaglibi u dugove. I oni koji su budžet opteretili priređivanjem slava ili božićnih ručkova ne samo da ne mogu da se raduju što je prosečno prestoničko decembarsko primanje u odnosu na novembar uvećano 13,9 odsto, već je izvesno da će teško sastaviti kraj s krajem do naredne plate.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 01. februara. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite  OVDE.

D. Jokić-Stamenković

objavljeno: 01.02.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodici mesečno nedostaje 8.000 dinara

Izvor: Mondo, 01.Feb.2012

U toku prošle godine statistika beleži mesečna primanja u iznosu od 46.986 dinara.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.