Pomahnitala kobila zakucala se u automobil

Izvor: Press, 18.Avg.2010, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomahnitala kobila zakucala se u automobil

Kobila Lela u punom galopu udarila u parkirani automobil na Čukarici i poginula. Nesrećnu životinju, koja je u utrobi nosila ždrebe, uplašila zaprega koju je vukla, kada je otkazala kočnica i udarila je otpozadi
Nesvakidašnja saobraćajna nesreća dogodila se juče u ulici Olimpijskih igara na Čukarici, a žrtva udesa bila je kobila Lela, koja je u svojoj utrobi nosila ždrebe! Naime, kočnice na zaprežnom vozilu koje je vukla kobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su otkazale, a zaprega udarila u životinju, posle čega se ona otrgla kontroli. Uplašena životinja je galopom pojurila niz ulicu i posle nekoliko stotina metara, na raskrsnici sa Žarkovačkom ulicom, udarila u parkirani automobil i poginula!
U ovoj, za uslove glavnog grada, neobičnoj saobraćajnoj nesreći, pukom srećom niko od pešaka ni vozača koji su saobraćali ovom ulicom nije se našao na putu kobili. Neznatna materijalna šteta pričinjena je vozilu u koje je kobila udarila.
Dvojica iskočila iz kola
Zaprežnim vozilom, koje nije imalo registarske oznake, upravljao je Dragan Jovanović (20), a sa njim su bili njegovi vršnjaci Sadrija Patij i Miloš Mamutović, koji su iskočili iz vozila čim se životinja otrgla kontroli. Kobila je neverovatnom brzinom pojurila niz ulicu, a Jovanović, koji je ostao na vozilu, bezuspešno je pokušavao da je zaustavi zatežući uzde.
Međutim, kako to nije bilo moguće, prestravljena kobila se zaustavila tek kada je na raskrsnici udarila u parkiranu „opel korsu" zaječarske firme „Racio d.o.o.".
- Užas! Prepali smo se i skočili sa kola! Nismo znali da li to prikolica gura kobilu, ili kobila vuče prikolicu na kojoj je ostao naš drug Dragan. Trčali smo za njima i videli smo kada je kobila udarila u beli automobil, a Dragan ispao iz vozila. Ustao je brzo i iz obližnje radnje zatražio vodu da polije kobilu. Šaka mu je bila krvava, a žalio se i na bolove u leđima. Kako je kobila ubrzo izdahnula, Dragan je uplašen pobegao uz ulicu - priča u čudu Sadrija Patij, čiji je tast vlasnik stradale životinje.
Kako kaže, kobila cenjene rase „sekač" nosila je ždrebe.
- Ne znam kako će tastu objasniti šta se desilo. Za kobilu je dao 3.000 evra, a osim nje ima još 10 konja. Ovo zaprežno vozilo poseduje već 30 godina i nikada se, koliko znam, nešto slično nije dogodilo - objašnjava zabrinuti Patij.

Njegov drug Miloš dodaje da su se i juče, kao i mnogih prethodnih jutara, iz svog doma u romskom naselju na Čukaričkoj padini zaprežim vozilom uputili „na posao" da skupljaju otpad.
Jeziv prizor
Vozač službenog automobila u koji je kobila udarila, Mićo Grozdanovski, kaže da je prizor bio strašan.
- Prenuo me je veoma jak, tup udarac. Kada sam čuo uzrujane glasove, istrčao sam napolje. Ono što sam video bilo je jezivo. Ogromna kobila oblivena krvlju je ležala tik do mog auta. Srećom, niko od prolaznika niti vozila u saobraćaju nije se zateklo na putu uplašenoj i pomahnitaloj kobili. Nedaleko je i osnovna škola, u kojoj, srećom, đaka i zaposlenih zbog raspusta nije bilo - opisuje Mićo Grozdanovski.
Nakon što je policija obavila uviđaj, dizalica je uklonila prikolicu, a ekipa službe „Zoohigijena" je odnela uginulu životinju, čiji će leš biti transportovan u kafileriju u Ćupriji radi neškodljivog uništavanja. Radnici JKP „Gradska čistoća" oprali su trotoar i ulicu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.