Počelo uništavanje ambrozije

Izvor: Studio B, 15.Jul.2010, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo uništavanje ambrozije

Opština Novi Beograd sutra u 10 sati na lokaciji u Dr Ivana Ribara, kod okretnice tramvaja, počeće akciju uništavanja ambrozije, jednog od najčešćih izazivača alergijskih reakcija kod ljudi.

Početku sprovođenja akcije prisustvovaće Milan Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, i Nenad Milenković, predsednik opštine Novi Beograd.

Ovaj projekat započet je prošle godine uz podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Već tada je rezultat bio znatno smanjenje količine polena u odnosu na višegodišnje proseke u najkritičnijem periodu cvetanja ambrozije.

Efikasna borba protiv ambrozije zahteva višegodišnje napore i zato je opština i ove godine odlučila da organizuje čupanje ambrozije, a u kasnijoj fazi će biti primenjivano i mašinsko košenje većih neuređenih površina, gde se ova biljka najčešće javlja. Njen polen se smatra uzročnikom više od 50 odsto ukupnog broja polenskih alergija.

Na sajtu opštine svakodnevno se može saznati i kolika je koncentracija pojedinih alergena u vazduhu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Suzbijanje ambrozije na N. Beogradu

Izvor: B92, 16.Jul.2010, 15:00

Beograd -- Akcija suzbijanja ambrozije, biljke koja kod mnogih izaziva alergijske reakcij, počela u opštini Novi Beograd, uz podršku Ministarstva za državnu upravu... Ministar Milan Marković je ukazao na problem nepostojanja sistemskog uništavanja biljke, pogotovo na područjima koja nisu u nadležnosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.