Počelo „Osvajanje Beograda”

Izvor: Studio B, 21.Avg.2013, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo „Osvajanje Beograda”

Koncertom Marčela, ispred Kulturnog centra Beograda, sinoć su otvoreni programi „Osvajanje Beograda” kojima grad Beograd, sa beogradskim srednjoškolcima, želi da unapredi kulturni život prestonice.

Uz pokroviteljstvo NIS-a i u saradnji sa brojnim partnerima, u naredna četiri meseca promovisaće se urbana, aktivna, maštovita, radoznala, angažovana i kreativna mladost grada.

 

–Kroz programe pod zajedničkim nazivom „Osvajanje Beograda”, kultura >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kreće u susret tinejdžerima - poboljšava kvalitet njihovog života, približava im umetnost i obrazovanje, a tinejdžeri dobijaju priliku da realizuju aktivnosti i programe koje smatraju zanimljivim i značajnim za njihove vršnjake i važnim i dobrim za zajednicu. Programi će se odvijati se na novoj „gradskoj plaži” kod Kulturnog centra Beograda, u dvorištu Pedagoškog muzeja, legatu Ive Andrića, u Domu omladine, na trgovima, ulicama, raskrsnicama, u parkovima, dvorištima, ali i na internetu. Organizovaćemo koncerte, izložbe, radionice, gostovanja umetnika u srednjim školama, olakšati učenje srednjoškolcima kroz upoznavanje Beograda, realizovati predloge tinejdžera i sprovesti mnoge druge projekte – kaže Katarina Živanović, gradska sekretarka za kulturu.

 

Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu rekla je da se radi o još jednoj u nizu akcija koje za cilj imaju negovanje zdravih stilova života.

 

– Akcija je namenjena ne samo najmlađim Beograđanima i tinejdžerima, već i njihovim roditeljima sa ciljem da se na zaista kvalitetan način ispuni vreme u Beogradu. Živeti u Beogradu je privilegija i uživanje u njemu takođe mora biti privilegija – poručila je Jovčić.

 

Prve večeri otvoren je i konkurs za „Junaka/junakinju iz kraja”, koji će omogućiti srednjoškolcima da putem Fejsbuka predlažu intervencije kojima će se unaprediti kraj u kome žive. I predlaganje i glasanje se odvija na „Fejsu”, najbolji predlozi biće realizovani, a predlagači nagrađeni. Tokom ove nedelje biće otvoren i konkurs za takmičenje srednjoškolskih bendova. Prijavljivanje će trajati do 10. septembra, prvo veče takmičenja će biti organizovano 14. a veliko finale 28. septembra u dvorištu Pedagoškog muzeja.

 

U naredna četiri meseca „Osvajanje Beograda” realizovaće veliki broj besplatnih programa koji se mogu pratiti na www.facebook.com/OsvajanjeBG , www.twitter.com/OsvajanjeBG i www.osvajanjebeograda.rs .

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.