Počela izgradnja saobraćajnice S5 u Obrenovcu

Izvor: Studio B, 02.Avg.2011, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja saobraćajnice S5 u Obrenovcu

JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" počelo je prošle nedelje sa realizacijom projekta „Izgradnja saobraćajnice S5 u Obrenovcu sa pripadajućom infrastrukturom".

Izgradnja 800 metara duge saobraćajnice između Ulice Miloša Obrenovića i Tamnavske omogućiće potpuno novu dimenziju razvoja centra grada, s obzirom na predviđenu lokaciju.

- Nalazimo se u ulici koja je na 20 metara od glavne ulice. U planskim dokumentima ovaj put se vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << od 2003. godine, međutim „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" od 2009. intenzivno radi na ovom projektu. Saobraćajnica se nalazi ispod Ulice Miloša Obrenovića, odakle je do danas izneto 1.500 kubika smeća i gde danas treba da otpočnu intenzivni radovi. Ulica će novo ime dobiti krajem godine, kada bude završena. Rokovi za završetak su 150 kalendarskih dana i to će biti još jedan od značajnijih infrastrukturnih projekata realizovanih na kraju godine - rekao je Željko Jovetić, predsednik opštine Obrenovac, prilikom obilaska gradilišta.

Za ukupno 150 kalendarskih dana biće izgrađeno oko 5.500 metara asfaltiranog kolovoza, preko 4.000 metara ivičnjaka i preko 7.850 kvadratnih metara popločanih trotoara i parking mesta. Projektom je predviđena fekalna kanalizacija, kompletna kišna kanalizacija, novi vodovod sa predviđenim priključcima, savremeno javno osvetljenje saobraćajnice na ukupno 36 stubova, elektroenergetski objekti, kao i kompletna vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.