Počela akcija zaštite djaka u saobraćaju

Izvor: S media, 02.Okt.2009, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela akcija zaštite djaka u saobraćaju

Izvodjenjem predstave za prvake osnovne škole "Kralj Petar I", tokom koje je treća generacija djaka učila osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, "Parking servis" je označio početak akcije "Djaci vas mole - usporite pored škole".

Animator "Parking servisa" i saobraćajni policajac, na slikovit i upečatljiv način tumačili su mališanima osnovna saobraćajna pravila, kako bi njihov dolazak i odlazak iz škole bio što bezbedniji.

Djaci su aktivno učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u predstavi tokom koje su naučili kako bezbedno da predju ulicu, kao i kakve su posledice nebezbednog ponašanja u saobraćaju.

Prvaci će osim sticanja osnovnih saznanja o saobraćaju dobiti i fluorescentne prsluke, koji će im pomoći da budu uočljiviji, pa će na taj način ostalim učesnicima u saobraćaju moći da poruče da su i oni prisutni i da bi trebalo da povedu računa o njima.

Akcijom je obuhvaćeno 15.710 djaka prvaka u 150 beogradskih osnovnih škola na teritoriji 17 gradskih opština koje će se naizmenično obilaziti, pa će posle osnovnih škola opštine Stari grad, na red doći prvaci u Barajevu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.