Pobedili Evropa, osmeh i patriotizam

Izvor: Blic, 22.Feb.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedili Evropa, osmeh i patriotizam

Branislav Stojanović (21) pobednik je na jučerašnjem kvalifikacionom takmičenju u besedništvu „Besede u Zoranovu čast", koje su organizovali Fond „Dr Zoran Đinđić" i Demokratska stranka. Finale takmičenja biće održano 12. marta na godišnjicu ubistva premijera Zorana Đinđića.

Petočlani žiri kome je predsedavala Ružica Đinđić, proglasila je pobednike četvrtog kvalifikacionog takmičenja u besedništvu i uručila zahvalnice za prva tri mesta. Tema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bila „Kad ste u teškoj situaciji, onda samo jaka ideja može da vas drži u životu".

– Beseda koju je govorio Branislav ostavila je na publiku i žiri veoma jak utisak. Zato smo odlučili da treba da osvoji prvo mesto. Želim ti sreću u finalu – obratila se Ružica Đinđić ovogodišnjem pobedniku.

Mladi besednik Branislav Stojanović je za „Blic nedelje" izjavio da se inače bavi besedništvom i da je na Savindan učestvovao na besedništvu na Pravnom fakultetu.

– Ranijih godina nisam bio spreman da izađem pred ove ljude i govorim. Drago mi je da sad jesam, a inspiraciju sam našao u svakodnevnom životu – kaže Stojanović, i dodaje da je njegovu besedu o odnosu Srbije i Evrope mogao svako da razume. Drugo mesto pripalo je Mirjani Milosavljević (25) koja je govorila besedu o osmehu, dok je treće mesto pripalo Filipu Bojiću, koji je u svojoj besedi preneo poruku da za Srbiju treba živeti. On je besedu počeo opelom za svog dedu koji je izgubio život za Srbiju na Solunskom frontu davne 1918. Inače, na ovom takmičenju juče je učestvovalo 11 takmičara. O pobedniku je odlučivao petočlani žiri u kom su se, osim Ružice Đinđić, nalazile Gordana Matković, Gorica Mojović, Aleksandar Vlahović i Snežana Malović. Osim u prestonici, kvalifikaciona takmičenja održavaju se u još 12 opština u Srbiji. Polufinalno takmičenje održaće se u Nišu i Subotici 6. marta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Beseda u Zoranovu čast

Izvor: RTS, 22.Feb.2009

Demokratska stranka i Fond "Dr Zoran Đinđić" organizovali su četvrti put takmičenje u besedništvu pod nazivom "Beseda u Zoranovu čast". U Ateljeu 212 nadmetalo se 11 mladih. Finale 12. marta...U sklopu obeležavanja šest godina od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, u Ateljeu 212, održano...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.