Pas odgrizao uvo trogodišnjoj devojčici

Izvor: Studio B, 11.Okt.2011, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas odgrizao uvo trogodišnjoj devojčici

Pas je napao devojčicu i odgrizao joj uvo oko 15.20 h u ulici Vlade Ilića na Karaburmi. Povređena devojčica nalazi se na ORL-u Kliničkog centra i nije životno ugrožena. Pas rase staford smešten je u karantin u Ovči.

Trogodišnju devojčicu napao je pas i odgrizao joj deo uveta u ulici Vlade Ilića na Karaburmi.

Povređena devojčica nalazi se na ORL-u Kliničkog centra gde je operisana i njeno stanje je stabilno. "Devojčica je dobro, svesna je i nije životno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ugrožena", rekao je portparol Kliničkog centra Drago Jovanović.

Kako saznajemo, dok se trogodišnja devojčica sa bakom vraćala iz vrtića kući, ulicom Vlade Ilića, iz jednog dvorišta izleteo je pas koji je devojčicu ujeo za glavu. Baka je uspela da otrgne psa od unuke i otera ga, a komšije koje su čule vrisku deteta su izletele iz svojih kuća i kažu da je prizor bio stravičan.

Policija je privela vlasnika psa i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Veterinarska inspekcija odvela je psa u karantin, kako bi se utvrdilo da li ima neko od infektivnih oboljenja. Utvrđeno je da je pas rase staford dok, vlasnik tvrdi da je reč o mešancu koji nikada nije bio agresivan i kao jedino objašnjenje navodi to što pas nije bio u svom dvorištu, nego u komšijskom, u koje ga je on i doveo.

„Veterina Beograd" osuđuje neodgovorno vlasništvo

Veterinarska ustanova „Veterina Beograd" saopštila je da je hitnom intervencijom, a po nalogu policije, odvela psa rase staford u karantin u Ovči, nakon napada na trogodišnju devojčicu u Ulici Vlade Ilića na Karaburmi.

Pas je, kako se navodi, trenutno na opservaciji i biće zadržan do rešenja nadležnih ustanova. Reč je o vlasničkom psu, a policija je nakon incidenta uhapsila vlasnika.

- Na žalost ovo je još jedna potvrda da je upravo neodgovorno vlasništvo glavni problem, zbog čega se dešavaju nesrećni slučajevi poput ovog - ističu iz „Veterine Beograd".

Načelnik Veterinarske inspekcije za grad Beograd Dušan Ljuština izjavio da veterinarska inspekcija protiv vlasnika koji nisu ispoštovali proceduru o držanju pasa podnosi prijavu sudiji za prekršaje.

"Vlasnici pasa obavezni su da se ponašaju na određen način i poštuju pravila koja propisuju da pas mora biti čipovan, vezan, da ne sme izlaziti iz dvorišta...", rekao je Ljuština.

Ukoliko se uoči da sva pravila nisu ispoštovana, prema rečima Ljudstine, inspektor sastavlja zapisnik i podnosi prijavu protiv vlasnika sudiji za prekršaje.

On je kazao da u slučaju napada psa, procedura podrazumeva da Infektivna klinika Veterinarskoj inspekciji šalje podatke o vlasniku i psu nakon čega inspektor izlazi na teren. Pas se zatim podvrgava pregledu kako bi se utvrdilo da li se ponašao normalno i ima li promena, odnosno da li je eventualno zaražen besnilom. Posmatranje se, kako je precizirao, vrši prvog, petog i desetog dana, a u cilju da se građani zaštite od besnila.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.