PROJEKAT BEOGRAD 2020 PREDSTAVLJEN NA SRPSKOM EKONOMSKOM SAMITU

Izvor: Kurir, 04.Okt.2011, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROJEKAT BEOGRAD 2020 PREDSTAVLJEN NA SRPSKOM EKONOMSKOM SAMITU

BEOGRAD- U okviru Srpskog ekonomskog samita u Beogradu, 11. po redu, održan je panel na temu „Biznis i administrativni centar Zapadnog Balkana za Evropsku prestonicu kulture 2020”, na kome su govorili Aleksandar Peković, predsednik Odbora „Beograd 2020” i zamenik gradskog sekretara za kulturu, Milica Grozdanić, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i član Odbora „Beograd 2020”, i Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograd, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saopšteno je iz pres-službe „Beograd 2020”.

Aleksandar Peković je predstavio projekat kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture i tom prilikom istakao da je kultura značajan motivator društvenih promena.

–„Beograd 2020” je platforma projektovana za nove generacije aktera u kulturi. Ovaj proces razvoja do 2020. godine neophodan je da se prođe, on je suština. Titula EPK bi bila samo kruna tog procesa, važna podjednako Beogradu i Srbiji. Ljudima je potreban mir i društvena stabilnost, ono što se može ostvariti ulaskom u EU, a evropski cilj i jasan put do njega smo predstavili ovim projektom u oblasti kulture, koja je naš značajan adut – rekao je Peković.

Govoreći o poslovnom i administrativnom centru, sa akcentom na turizam i važnost kandidature Beograda za EPK 2020. godine, Dejan Veselinov je naglasio da će se Turistička organizacija Beograda aktivno uključivati u narednom periodu radi promocije kulturnih manifestacija koje privlače goste iz inostranstva. Milica Grozdanić je govoreći o multikulturalnosti Beograda istakla da Beograd može i treba da bude kulturni centar Balkana prezentacijom spomeničkog nasleđa, čuvanjem i daljim razvojem kulturnih specifičnosti, jačanjem svoje prepoznatljivosti i identitet

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.