Otvoreni 27. zimski susreti učitelja

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 06.Feb.2011, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni 27. zimski susreti učitelja

BEOGRAD - U našoj zemlji veoma je važna modernizacija obrazovanja i praćenje evropskih standarda, kao i postavljanje đaka u centar obrazovnog sistema, izjavio je ministar prosvete Žarko Obradović otvarajući 27. zimske susrete učitelja Srbije.

- Prosvetni radnici treba da uvažavaju principe obrazovanja, kao i da budu vodiči, mentori i savetnici svojim učenicima - rekao je Obradović obraćajući se učiteljima u Dečjem kulturnom centru Beograda.

Prema njegovom mišljenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << današnji skup je dobra prilika da učitelji razmene iskustva i steknu nova znanja, a najviša zasluga u tome pripada prosvetnim radnicima koji učestvuju u vaspitavanju mladih naraštaja.

Obradović se zahvalio svim prosvetnim radnicima koji su proteklih dana držali nastavu i pomogli deci da savladaju nastavni program dodajući da đaci ne bi smeli da snose posledice pregovora vlade i sindikata.

Na skupu zimskih susreta učitelja Srbije u Beogradu učestvovaće 430 učitelja iz Beograda, Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Pančeva, Bele Crkve, Kovina, Opova, a glavne teme skupa biće standardi kvaliteta rada obrazovno-vaspitnih ustanova, inkluzivno obrazovanje i obrazovanje odraslih kroz projekat "Druga šansa".

Zimski susreti učitelja počeli su u januaru u Novom Sadu, a biće završeni u martu u Šapcu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.