Izvor: Blic, 09.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba Olje Ivanjicki

U prijatnom ambijentu Galerije DIN sinoć je svečano otvorena izložba radova prve dame srpskog slikarstva Olje Ivanjicki. Ovom prilikom poznata umetnica je neke radove po prvi put izvukla iz svog ateljea, a izložbi je prisutvovao i veliki broj zvanica iz javnog života.

- Mogu reći da me je Neda Arnerić nagovorila da neke radove vadim ispod kreveta. Bolje je vrednost nekih stvari sagledati odmah, ali pošto ljudi uglavnom ne vide dubinu tih stvari nekad treba sačekati - objasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je poznata umetnica razlog zašto su neka ranije naslikana dela tek sad videla svetlost dana.

Izložba je održana u organizaciji Niš Art Fondacije, koju su između ostalih, osnovali glumice Neda Arnerić i Rada Đuričin, Jovan Čirilov, kao i slikar Radovan Lale Đurić.

- Izložba je moja ideja i oduševljena sam što sam uspela da nagovorim Olju da je održi. Veliki sam ljubitelj njenih dela, čak mi je Olja bila i tema diplomskog rada na Filozofskom fakultetu - ispričala je Neda Arnerić, jedna od osnivača NAF-a.

Priliku da po prvi put vide neka dela poznate umetnice, ali i ona stara kao što su Mantenjin Sveti Sebastijan iz 1981. i Velaskezove Infantkinje iz 1990. godine iskoristili su i poznati glumac Marko Živić i nekadašnji ministar odbrane Prvoslav Davinić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.