Otvoren konkurs za Nagradu grada Beograda

Izvor: Glas javnosti, 21.Dec.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren konkurs za Nagradu grada Beograda

BEOGRAD - Konkurs za dodelu Nagrade grada Beograda za najvrednija dostignuća u oblasti umetnosti, nauke, medicine, urbanizma, poljoprivrede, novinarstva, obrazovanja i sporta je otvoren i traje do 20. februara 2012. godine.

Nagrada iz navedenih oblasti se dodeljuje za delo koje je postalo dostupno javnosti prvi put u periodu od 1. januara do 31. decembra 2011. godine, a ne odnosi se na Nagradu grada Beograda za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju Beograda.

Predloge >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za dobitnike nagrada mogu da daju pravno ili fizičko lice. Uz predlog se prilaže i dokumentacija, koju čine dva primerka publikovanog dela, katalog, kasete, CD, DVD, planovi, projekti odnosno druga odgovarajuća dokumentacija, a ako po prirodi stvari delo nije moguće dostaviti, prilaže se radna biografija kandidata, kritike, stručna mišljenja.

Odluku o dodeli Nagrade grada Beograda donose odgovarajuće komisije koje je imenovala Skupština grada, a pre donošenja odluke, lista predloženih kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće objavljena u dnevnim listovima najkasnije do 15. marta 2012. godine.

Otvoren konkurs za Nagradu grada Beograda za stvaralaštvo mladih dodeljuje se pojedincu ili grupi za delo koje predstavlja najvrednije ostvarenje u naučnom i umetničkom radu učenika i studenata. U jednoj godini dodeljuju se dve nagrade, i to jedna za naučni, a druga za umetnički rad mladih, a predloge za nagradu mogu podneti stručna tela univerziteta, fakulteta, srednjih i osnovnih škola, kao i stručne i naučne institucije, ustanove i preduzeća.

Nagrada grada Beograda "Svetislav Stojanović" biće dodeljena pojedincu ili vatrogasnoj jedinici za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti zaštite od požara na teritoriji Beograda tokom 2011. godine. Pravo predlaganja imaju Uprava za zaštitu i spasavanje u Beogradu, Vatrogasni savez Beograda i građani, a predlozi se dostavljaju pisarnici Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6, navedeno je na sajtu Uprave grada.

Predlozi se u pisanoj formi, sa obrazloženjem i naznakom nagrade za koju se kandidat predlaže, predaju na pisarnici Gradske uprave u Ulici kraljice Marije 1.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.