Otvoren 7. Festival vina u Lazarevcu

Izvor: Studio B, 14.Nov.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 7. Festival vina u Lazarevcu

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas svečanom otvaranju Festivala srpskih vina u Staroj sali SRC „Kolubara" u Lazarevcu.

On je podsetio da je ovo sedmi festival vina i zahvalio se organizatorima koji su svih ovih godina uložili značajan trud na promociji ovog festivala.

- Strategija razvoja grada Beograda okrenuta je ka turizmu. U naš grad svake godine dolazi sve više turista, pa su >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i naši prihodi od turizma sve veći. Da bi se ta praksa nastavila i u budućnosti moramo imati sve više ovakvih događaja na koje će dolaziti ljudi, kako iz Srbije tako i iz cele Evrope, a jedna od takvih manifestacija je svakako i vinski turizam. Neke druge zemlje u okruženju odavno su uradile svoje „vinske puteve", uložile velika sredstva u vinograde i od toga danas imaju značajne prihode, rekao je Goran Vesić.

On je naglasio da je vreme je da i Beograd počne da se bavi time i zato kaže da mu je drago što je danas zajedno sa više od 40 izlagača od kojih je sedam iz Lazarevca, koji na najbolji način pokazuju da mogu da budu konkurentni drugima i da su u stanju da prave vina kojima se možemo ponositi.

-Zato danas sa zadovoljstvom otvaram ovogodišnji festival vina uz tradicionalnu izreku „U vinu je istina", rekao je gradski menadžer.

Predsednik opštine Lazarevac Dragan Alimpijević naglasio je da se ovaj festival održava u slavu vina.

- Na ovaj način pokušavamo da promovišemo srpsko vino kako našoj, tako i stranoj javnosti. Ponosan sam što se sve više Lazarevčana bavi proizvodnjom vina i što naša opština postaje prostor poznat po kvalitetnim sortama vinove loze, istakao je Alimpijević.

Bojan Stević, zamenik predsednika opštine Lazarevac, istakao je da je želja lazarevačke opštine da ovim sajmom vina proširi svoju turističku ponudu. On je podsetio da pored industrijskog turizma koji podrazumeva obilazak Kolubare i tradicionalnog turizma u smislu obilska crkve, ova opština želi da promoviše i druge oblike turizma kako bi privukla što više posetilaca kako iz Srbije tako i iz regiona.

Ovaj sajam traje od 2009. godine, a prisutni su iz izlagači iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije kao i delegacije Višegrada i Laktaša. Ulaz je besplatan.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Vesić otvorio sedmi Festival srpskih vina u Lazarevcu

Izvor: Capital.ba, 14.Nov.2015

LAZAREVAC, Gradski menadžer Goran Vesić otvorio je danas u Lazarevcu sedmi Festival srpskih vina na kome će se, kako je rekao, predstaviti više od 40 izlagača. Zahvalivši opštini Lazarevac, on je rekao da je strategija razvoja Beograda okrenuta ka turizmu. „U Beograd svake godine dolazi veliki...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.