Izvor: Blic, 14.Okt.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Vračar ZABRANILA KORIŠĆENJE KUĆA iz straha od urušavanja!

Postupili smo u skladu sa važećim propisima i preduzeli sve radnje kako bismo zaštitili komšije iz Šumatovačke i Cerske ulice od bahatosti investitora - tvrdi Rajko Tanasijević, član Veća opštine Vračar povodom nesvakidašnjeg slučaja divlje gradnje koji preti da uruši okolne objekte u ovom delu Beograda.

- Građevinski inspektor opštine Vračar zabranio je korišćenje objekata ugroženih iskopom na susednim parcelama, u ulicama Cerska 58 i Šumatovačka 105 - jasan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Tanasijević.

Iz ove opštine tvrde da su postupili baš kao što zakon nalaže.

- Građevinski inspektor je na osnovu usmene prijave 3. oktobra odmah izašao na teren i konstatovao radove na izvedenom iskopu bez obezbeđenja strana iskopa, bez građevinske dozvole, te rušenje delova objekata u dnu parcele - šupe i ogradnog zida, kao posledicu izvedenih radova. Investitoru je prvo naloženo zatrpavanje zemljom, a kako nije postupio po nalogu, 13.10. opština je na sebe preuzela obavezu da sprovede izvršenje naloga iz rešenja prinudnim putem, na teret i trošak izvršenika.

U opštini Vračar napominju da je za izdavanje građevinske dozvole za objekte veće od 800 kvadrata zadužen grad Beograda, odnosno nadležni sekretarijat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.