Opština Obrenovac dobitnik priznanja „Mladgrad 2011

Izvor: Studio B, 15.Avg.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Obrenovac dobitnik priznanja „Mladgrad 2011"

„Mladgrad" priznanje dodeljeno je danas, po drugi put, u holu Narodne banke Srbije.

Ovo priznanje dodeljuje se lokalnim samoupravama, formalnim i neformalnim organizacijama i pojedincima koji su doprineli poboljšanju položaja mladih u lokalnoj zajednici.

Cilj nagrade je da se oda priznanje za ukupan doprinos lokalnih samouprava unapređenju položaja mladih na lokalu i taj doprinos načini vidljivim široj javnosti. Pored toga, nagrada ima za cilj i da podstakne lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << samouprave da učine više na unapređenju položaja mladih.

Nagrada „Mladgrad 2011" dodeljena je u tri kategorije. Gradska opština Obrenovac dobila je glavnu nagradu u kategoriji za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici.

- Opština Obrenovac je dobila ovu nagradu za doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici. To nije rezultat jednog projekta već višegodišnjeg nastojanja mladih ljudi da postanu vidljivi. Sve je počelo 2008. osnivanjem Kancelarije za mlade, a potom i donošenjem strateških dokumenata. Tako je donet Lokalni akcioni plan za mlade koji je usvojen u Skupštini opštine Obrenovac. To je bio devetomesečni proces koji je uključio celu lokalnu zajednicu i koji je propisao mehanizme za sprovođenje lokalne brige o mladima. Kancelarija za mlade i usvojeni dokumenti su promenili život mladih u Obrenovcu na taj način što se mladi pitaju i što se izlazi u susret njihovim potrebama. Priznanje je veliki podstrek i nastavićemo da mladi budu prepoznati u budžetu opštine, jer oni jedini uspevaju da dupliraju taj budžet konkursima na kojima učestvuju. I trudićemo se da Obrenovac bude opština po meri mladih - rekao je Željko Jovetić, predsednik opštine Obrenovac.

U partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu i u saradnji sa USAID, ISC, Misijom UN u Srbiji, GIZ, OEBS, NALED i Erste bankom, Građanske inicijative dodeljuju „Mladgrad 2011" u okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih i zvaničnog kraja godine mladih prema kalendaru UN.

Današnjoj dodeli priznanja prisustvovali su predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu i USAID-a.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodeljena priznanja MLADGRAD 2011.

Izvor: PRObjave.com, 15.Avg.2011

MLADGRAD priznanje je po drugi put dodeljeno danas, 15. avgusta 2011. godine u holu Narodne banke Srbije. Ovo priznanje dodeljuje se lokalnim samoupravama, formalnim i neformalnim organizacijama i pojedincima koji su doprineli poboljšanju položaja mladih u lokalnoj zajednici.. U partnerstvu sa Ministarstvom...

Nastavak na PRObjave.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.