Opozicione stranke i pokreti na sastanak pozvali RTS, RTV i Radio Beograd

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Nov.2020, 17:56

Opozicione stranke i pokreti na sastanak pozvali RTS, RTV i Radio Beograd

Opozicione stranke i pokreti uputili su apel Radio-televiziji Srbije (RTS), Radio-televiziji Vojvodine (RTV) i Radio Beogradu da se održi sastanak rukovodstva javnih servisa sa predstavnicima tih organizacija radi unapređenja slobode medija u Srbiji, saopštila je danas Nova stranka.Oni su pozvali rukovodstva tih medija da odrede mesto i termin sastanka, najkasnije do 10. novembra.

Apel su potpisali Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka, Demokratska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stranka Srbije, Zelena stranka, Pokret "Jedan od pet miliona", Inicijativa Ne davimo Beograd, Pokret Srce grada i Čuvari Starog grada.

"Cilj je da se, u demokratskoj atmosferi, otvorenoj diskusiji i kroz razmenu stavova, dođe do najboljeg rešenja koje bi unapredilo izborne uslove u državi, vratilo građanima poverenje u javni servis, napravilo korak napred u borbi za slobodu medija, kao i omogućilo da se ravnopravno čuju stavovi svih aktivnih aktera političkog života Srbije.

Potpisnici su istakli da je dužnost rukovodstva javnog servisa da deluje u skladu sa svojim sloganom i svim građanima Srbije omogući "njihovo pravo da znaju sve", te tako i pravo da budu informisani o aktivnostima, programu i ciljevima i onog dela političkog spektra Srbije koji ne podržava rad aktuelne vlasti.

"Ističemo da je stvaranje uslova za vraćanje političkog pluralizma, zastupljenosti opozicije i kritičkih mišljenja i stavova na javnom servisu, cilj do kojeg želimo da dođemo kroz dijalog sa predstavnicima RTS, RTV-a i Radio Beograda, što je takođe prilika da se vrati i ugled novinarskoj profesiji, koja iznad svega mora biti nezavisna i oslobođena svake vrste pritisaka", piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Opozicione stranke i pokreti na sastanak pozvali RTS, RTV i Radio Beograd

Izvor: Danas, 04.Nov.2020

Opozicione stranke i pokreti uputili su apel Radio-televiziji Srbije (RTS), Radio-televiziji Vojvodine (RTV) i Radio Beogradu da se održi sastanak rukovodstva javnih servisa sa predstavnicima tih organizacija radi unapređenja slobode medija u Srbiji, saopštila je danas Nova stranka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.