Operski spektakl kraj reke

Izvor: Večernje novosti, 15.Sep.2019, 02:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operski spektakl kraj reke

Na Sava promenadi održan koncert ansambla Narodnog pozorišta GALA koncert ansambla Opere Narodnog pozorišta održan je sinoć na Sava promenadi u Beogradu na vodi. Nekoliko stotina posetilaca "okupiralo" je šetalište pored reke, terase i balkone. Na sceni pod vedrim nebom, drugu godinu zaredom, gledaoce su dočekali hor, orkestar i prvaci beogradske opere. Uvertirom iz "Slepog miša" počeo je program, a nizale su se arija Figara iz "Seviljskog berberina", numera iz "Evgenija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Onjegina", te Habanera iz "Karmen", koju je izvela mecosopran iz Nemačke Sanja Anastasia. Pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića i Đorđa Stankovića našli su se i Vladimir Andrić, Nenad Jakovljević, Jelena Vlahović, Janko Sinadinović, Dejan Maksimović, Dragoljub Bajić, Sanja Kerkez i Biljana Trmčić. Publika je burnim aplauzom nagradila Polovecke igre iz "Kneza Igora", ariju Kalifa iz "Turandota", kao i numere iz "Nabuka", "Don Karlosa", "Fausta"... Na kraju je izvedena Čočečka igra iz "Koštane". PROČITAJE JOŠ - Operski biseri na Sava promenadi Sinoćnim koncertom obeleženo je sto godina od osnivanja Opere kao samostalnog sektora nacionalnog teatra.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Opera na vodi na Sava promenadi

Izvor: B92, 15.Sep.2019

Ansambl Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, pod upravom dirigenata Ðorđa Pavlovića i Ðorđa Stankovića, održao je sinoć na Savskoj promenadi gala koncert "Belgrade Waterfront Opera na vodi“...Orkestar, hor i prvaci Opere Narodnog pozorišta sinoćnjim koncertom na otvorenom počeli su obeležavanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.