Izvor: Politika, 13.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinska fešta na obali Savskog jezera

„Beogradsko more” bilo je juče domaćin prvog Sajma omladinskih organizacija koji su posetile stotine Beograđana, zainteresovanih za način rada ovih udruženja i priključivanje njihovim aktivnostima. Na četrdesetak štandova, postavljenih u blizini restorana „Jezero” predstavile su se studentske, učeničke i humanitarne asocijacije, a prema rečima organizatora, ova manifestacija je dobra prilika da se naši mlađi sugrađani približe vršnjacima širom planete. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

– Predvideli smo tri različite aktivnosti, od kojih je jedna bila i učešće 10 naših kolega u video konferenciji, u okviru koje su se oni uključili u direktnu video komunikaciju sa članovima Svetskog omladinskog kongresa iz Kvebeka. Ovakav način razgovora tehnički je dostupan u svega 13 zemalja sveta – objašnjava Marko Stojanović, predstavnik Studentske unije Srbije i dodaje da je održavanje ovog sajma pomoglo Ministarstvo za omladinu i sport koje je uložilo 141 milion dinara u realizovanje ciljeva iz Nacionalne strategije za mlade.

Potencijalnim volonterima, na štandu preduzeća „Univerzijada Beograd 2009” bilo je omogućeno prijavljivanje za dobrovoljno učešće u organizaciji ovog velikog takmičenja, čiji će domaćin sledećeg leta biti srpska prestonica.

Ivan Novković, koordinator događaja u Sektoru volonteri Univerzijade 2009. naveo je da su on i njegove kolege zadovoljni brojem zainteresovanih kandidata i da neki od njih već imaju iskustva sa pomaganjem u realizaciji masovnih međunarodnih manifestacija u glavnom gradu naše zemlje.

– Trenutno je spremno već tri hiljade mladih ljudi koji su sarađivali za vreme održavanja „Evrosonga” i drugih sličnih događaja. Raduje nas činjenica da veoma mali procenat naših saradnika odustaje od volontiranja i uvek nam se ponovo javlja. Uslov da bi se neko bavio društveno korisnim radom je da ima 17 do 28 godina, a za Univerzijadu nam je potrebno ukupno deset hiljada dobrovoljaca – dodaje Novković.

N. B.I. J.

[objavljeno: 13/08/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.