Održana manifestacija „Riznica kreativa

Izvor: Studio B, 02.Nov.2011, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana manifestacija „Riznica kreativa"

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić otvorio je u Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi manifestaciju „Riznica kreativa".

Manifestacija se organizuje u okviru Meseca solidarnosti sa starijima, a obuhvata takmičenja u kreativnom kulinarstvu i brzom pletenju, kviz „Furundžijski zanat" i izložbu radne terapije.

- Grad Beograd je uvek podržavao sve ove akcije. Stari su jedna od najosetljivijih kategorija u našem društvu i uvek ćemo se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << truditi da pomognemo da im ta životna dob bude što bolja i kreativnija, da je dočekaju u miru i sreći - rekao je Đukić.

Miodrag Tasić, upravnik Poslovne jedinice „Dnevni centri i klubovi", podsetio je da se ova manifestacija održava duže od deset godina.

Desanka Ružić, koja boravi u Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi, napomenula je da ona i njene prijateljice slobodno vreme uglavnom koriste da pletu i vezu, a „Riznica kreativa" je izvanredna prilika da se svi uvere koliko su njihovi radovi kvalitetni, ali i kreativni.

- Svi radovi su veoma lepi, a nije zanemarljivo ni to što pokazuju našu želju da budemo korisni i u trećem dobu. Mi jedna od druge gledamo kako se radi i tako se učimo svakoj veštini, jer sam čovek nikad ne može znati sve. Volim ovu manifestaciju jer je to prilika i da vidim moje drugarice iz drugih dnevnih boravaka i centara. Sve smo srećne kad se sretnemo, izljubimo se i ne možemo da stanemo sa pričom - rekla je Vida Simić iz Dnevnog kluba „Sopot".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

TAKMIČENJE U KULINARSTVU I BRZOM PLETENJU

Izvor: Kurir, 02.Nov.2011

BEOGRAD - Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić otvorio je u Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi manifestaciju "Riznica kreativa". Manifestacija se organizuje u okviru Meseca solidarnosti sa starijima, a obuhvata takmičenja u kreativnom kulinarstvu i brzom pletenju, kviz "Furundšijski...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.