Od sada kod notara i zbog EKSKURZIJA I PRIPREMA

Izvor: Blic, 01.Apr.2017, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sada kod notara i zbog EKSKURZIJA I PRIPREMA

Saglasnost da dete može da preći granicu Srbije sa školom, sportskim klubom, prijateljima ili rođacima, sada se overava kod notara.

Dok su roditelji koji šalju dete u inostranstvo ranije saglasnost overavali u sudu ili opštini, sada to mogu učiniti samo kod javnih beležnika.

- Bila sam zbunjena kada nas je trener obavestio da saglasnost možemo overiti kod notara. Međutim, imala sam sreće što kod tog gde smo išli nije moralo da se zakazuje, jer sam čula da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na drugim mestima i to potrebno - priča majka koja je ovu uslugu platila 720 dinara.

Većini roditelja najveći problem predstavlja to što je radno vreme svih beležničkih kancelarija od devet do pet sati, a za overu ovog dokumenta potrebno je prisustvo i oca i majke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.